Adevaratul umor, demult uitat

  Trebuie sa recunoastem ca adevaratul umor a fost demult uitat. Ma gandeam astazi la Mugur Mihaescu a.k.a Garcea, cel ce a fost odata un comic destul de bun. Glumele erau in mare parte facute asupra lui,prin asuprire,prin personajul incult pe care acesta il reprezenta. Era un show care in acelasi timp indeplinea standardele de comedie si critica tara si naravurile oamenilor iar prin asta au creat umor. Este adevarat si ca aveau si glume mai slabute si au fost si mari scandaluri incat cei de la grupul Vacanta Mare au fost criticati pentru glumele pe care le faceau. Dar eu imi amintesc de acea perioada ca fiind una placuta, perioada in care la ora 21 – 22 seara desi trebuia sa dorm stateam sa ma uit cu un ochi de sub plapuma la show-ul facut de acestia si era destul de greu sa aleg intre Vacanta Mare si cei de la Divertis, un grup al caror glume au fost de asemenea foarte bune dar cu timpul s-au denaturat si s-a ajuns la show-ul pe baza persoanelor politice si a vedetelor. Desi divertisul a rezistat timpului iar grupul Vacanta Mare s-a destramat nici ei nu mai prezinta prea mult interes.

O scurta reprezentare a ceea ce a fost odata divertismentul pe sticla:

  Adevarul e ca nici filmele nu mai sunt ceea ce au fost odata. In ziua de astazi cele mai bune filme sunt cele care ilustreaza razboiul,bataia,urmaririle,crimele si tot ceea ce tine de aceasta sfera, umorul fiind lasat deoparte din ce in ce mai mult.
Imi amintesc cu placere de filmele care ma amuzau acum cativa ani precum „Singur acasa” (tota seria),White Chicks,Big Momma’s House,Bad Boys si Bad Boys II,Mr. Bean,Mr. Bean Holiday,American Pie (toate serile),Nimeni nu-i perfect (o comedie pe care o urmaream cu strictete la sfarsitul scolii generale),Trei fati de belea… si lista poate continua.
Daca sapam mai adanc dam de filmele clasice precum Nea Marin Miliardar sau Pistruiatu.
Din pacate in ziua de astazi noi numim comedie asta…


Trazniti din Nato e un show vechi dar glumele lor sunt de (prea) multe ori rasuflate iar acest show nu se poate numi o Comedie, poate o comedie mai light. Iar un parinte cu, capul pe umeri nu isi va lasa odrasla sa se uite la aceasta emisiune din motivul ca sunt multe glume destul de porno/grosolane pe care nu vrei sa i le explici unui copil de noua – zece ani.

  Aceasta pierdere a umorului se reflecta si in filmele create in ziua de astazi iar un bun exemplu este Ho Ho Ho cu Stefan Banica Jr. si Bogdan Iancu responsabil de regie fiind Jesús del Cerro. Nu am de reprosat nimic modului in care a fost creat iar cei doi sunt actori foarte buni si am doar felicitari pentru Bogdan Iancu care la o varsta atat de frageda a reusit aceasta performanta. Dar daca punem pe balanta acest film cu o comedie din 2002 – 2003, una buna, sunt sigur ca cea de acum cativa ani ne va amuza mai tare decat acest film. Sunt constient si ca a fost mai mult un film de sarbatori care trebuia sa aduca spiritul Craciunului printre noi dar acest film nu poate fi numit comedie atata timp cat un film de actiune detine mai multe faze comice. Un bun exemplu ar fi „Un film Simplu” care a fost un film bun al anului 2008.

  Singurul show care imi vine acum in minte e „Cronica Carcotasilor„, un show care merita toate laudele deoarece se mentine de atata timp si umorul se face pe baza persoanelor reale. Intr-un timp au fost buni si Mondenii dar nu pot fi contradictoriu cu mine insumi si asa cum mentionam mai sus un show pe baza persoanelor VIP se va epuiza odata si odata si se va ajunge la glume rasuflate, asa cum s-a intamplat si cu Mondenii unde plecarea lui Bendeac a pus capac dar vreau sa ii felicit pe acestia si in special pe Mihai Bendeac pentru treaba facuta acolo, dupa parerea mea un individ care are un vitor in lumea comediei.

  Umorul se stinge iar noi nu facem nimic iar apoi ne intrebam de ce toata lumea devine recalcitranta si stresata iar copii isi omoara sau is bat parintii pentru acces la internet.

Etichete: , , , , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.