Afișare followers Twitter în varianta text

  În „experiențele” pe care le trăiesc acum cu limbajele PHP & CSS am întâlnit un mic obstacol, mai exact nu știam cum pot afișa numărul de followers (urmăritori) de pe Twitter în format text fără alte fundale și briz-brizuri. Găseam doar badges care nu se potriveau deloc în designul creat de mine. Am reușit să găsesc un cod pentru care trebuie creat un fișier auxiliar „twitter.php” și două coduri inserate în codul temei iar după ce am reușit să adaug codurile primeam o eroare insistentă asupra căruia nu aveam nici un chef să mă concentrez și am eliminat totul fiindcă știam că trebuie să existe ceva mai simplu, un cod în care să pot adăuga User-ul de Twitter (fără parolă, nu prea am încredere în codurile în care trebuie inserată și parola atâta timp cât treaba codului e doar să preia numărul de followers, date care sunt publice deci nu este nevoie de parolă).

  Eh, am reușit să găsesc ceea ce căutam și am hotărât să fac public acest cod, poate veți avea și voi nevoie de acesta vreodată. Codul l-am obținut de aici.

  Se dă codul:

< ?php $twit = file_get_contents('http://twitter.com/users/show/USERNAME.xml'); $begin = ''; $end = '';
$page = $twit;
$parts = explode($begin,$page);
$page = $parts[1];
$parts = explode($end,$page);
$tcount = $parts[0];
if($tcount == '') { $tcount = '0'; }
echo ' '.$tcount.' Followers';
?>

Linia doi:  Există un link, link-ul twitter-ului iar la sfârșitul acestuia după ultimul slash (/) există inserat cuvântul „USERNAME” cu terminația .xml. Pentru a vă afișa numărul de followers trebuie să înlocuiți „USERNAME” cu numele dumneavoastră de Twitter (de ex: „BogdanAnghelina„), dar terminația .xml trebuie să rămână.

Linia nouă:  În ultima linie codul '.$tcount.' poate fi însoțit de tagurile Bold sau Italic pentru a îngroșa respectiv înclina numărul de followers, de asemenea puteți folosi aceste taguri asupra întregului text adică și asupra cuvântului „Followers”. Cuvântul „Followers” poate fi înlocuit cu „Urmăritori” sau orice alt cuvănt sau grup de cuvinte.

*Restul codului trebuie să rămână nemodificat.

  În continuare codul (modificat) trebuie introdus în fișierele temei, dacă doriți să adăugați acest cod în pagina principală o puteți face introducând codul în fișierul „index.php” acolo unde vreți să apară numărul de urmăritori de pe twitter, de asemenea îl puteți insera în sidebar „sidebar.php” sau în header adică „header.php”. Dar cel mai indicat este să îl adăugați în footer „footer.php” deoarece codul ar putea cauza probleme blogului/site-ului atunci când Twitter-ul este picat dar dacă îl adăugați în footer și vreți ca acesta să apară în partea de sus a blogului/site-ului de exemplu, trebuie să cunoașteți și puțin CSS, să încadrați codul într-un DIV și să vă folosiți de CSS pentru a îl poziționa unde doriți dumneavoastră.

  Nu am intrat prea adânc în detalii dar sper că am ajutat, dacă aveți întrebări formularul de contact este disponibil aici sau mă puteți contacta la adresa de e-mail Bogdan_Anghelina[la]yahoo[punct]com , și vă voi ajuta în limita cunoștințelor mele.

Etichete: , , , , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.