Alimente congelate sau naturale ? De ce ?

  E o problemă care ne macină de mult timp și sunt sigur că mulți și-au pus această întrebare. Nu voi vorbi de ce una sau alta din punctul de vedere al unui om de știință ci a unui om de rând, care le-a încercat pe ambele. În primul rând trebuie să vă spun că sunt un „fan” înrăit al cartofilor prăjiți/french fries și îi consum de patru – cinci ori pe săptămână (plus condimentele și Coca Cola-ul, acestea sunt „viciile” mele).

Piper si cartofi prajiti

  Astăzi într-un raid de cumpărături la Penny alături de mama mea am făcut câteva poze alimentelor înghețate din acest magazin. Cartofi înghețați și pește înghețat. În ultimul timp foarte multe firme precum „Doctor Oetker” au început să producă alimente înghețate pe care le ambalează și le trimit în frigidere, iar una dintre problemele/minusurile acestora ar fi timpul care a trecut de când au fost aduse de producător și aruncate în frigidere. Punctul la care vroiam să ajung este că există o gamă destul de largă a produselor înghețate, de la prăjituri,blaturi de prăjituri sau pizzza la tarte,legume și alimente din carne (cu referire la peștele congelat și alimentele ce apucă două bătrâneți în frigidere nu la carnea tocată,carne de mici sau altele care se găsesc proaspete în carmangerii).

Alimente congelate  Cartofi prăjiți congelați

  Printre dezavantajele alimentelor congelate față de care alimentele proaspete câștigă teren, se numără: Cantități mari de sare (pentru păstrare),Mult sodiu,Grăsimi și Proteine puține. Asta după un studiu mai amănunțit de pe Sănătate.ele.ro. Iar principalul avantaj este Rapiditatea de preparare.

  Din lenea în care mă cufund, am încercat și eu aceste alimente congelate și vă pot spune din proprie experiență că pe lângă defectele de mai sus ar mai fi și gustul sec care în nici un caz nu se poate compara cu cel al legumelor/alimentelor proaspete (asta și din vina timpului pe care îl petrec acestea în frigidere), „uscarea” acestora, după un timp destul de scrut chiar dacă sunt ținute în frigider încep să se uște,să se tragă sau să devină tari (al naibi de tari) și nu în ultimul rând prețul destul de ridicat al acestor alimente.

  Am chestionat chiar și câțiva oameni înainte de scrierea articolului întrebându-i ce preferă, alimentele congelate având în vedere că sunt mult mai rapid de preparat și în general nu sunt stricate (mă repet, dacă sunt noi nu și dacă au stat într-un congelator șapte luni) deoarece sunt verificate sau alimentele naturale printre care mai nimerim și una – două stricate (mai ales în cazul legumelor), în plus cele din urmă trebuie spălate și eventual curățate.
Iar răspunsul a fost același în cazul tuturor, „Cele naturale” iar atunci când i-am rugat să argumenteze motivul a fost conținutul mare de grăsimi care nu este sănătos, mai exact motivul pentru care cele naturale sunt în mare parte alese este sănătatea.

  Într-un sfârșit, merită să sacrificăm acestea pentru legumele congelate, gust,sănătate și bani , pentru a câștiga câteva minute în plus ? NU, nu merită și de aceea am renunțat și eu la ele, în plus nici specialiștii nu le recomandă!

Etichete: , , , , , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.