Am terminat și cu Dap.ro, acum sunt BogdanAnghelina.ro !

  Trebuia să scriu acest articol, simțeam că trebuie să o fac. O trag de aproape un an pe dap.ro, în 30 iunie mai exact (luna aceasta) se îmlinește un an de la primul articol, primul articol pe blogul creat pe Dap.ro.

  Acum că am trecut pe .ro pot să mă pronunț liber fără să-mi fie frică, că voi fi penalizat, că-mi va cădea blogul sau că banda mea se va înjumătăți. Nu, nu am pățit așa ceva, sunt ironic desigur dar am avut unele probleme cu hostul.
  Pentru clarificarea situației consider necesar să precizez DE CE un host gratuit. Ei, pentru că era gratuit, și sună mult mai bine la vârsta de aproape 16 ani (cât aveam atunci) un host gratuit decât un host plătit și un domeniu .ro care ar fi însemnat o investiție de aproximativ 300RON, sumă pe care dacă aș fi avut-o atunci cu siguranță ar fi existat alte lucruri în care să investesc.
Un alt motiv pentru care am ales un host gratuit, în cazul meu Dap.ro este nesiguranța continuității. Nu știam dacă dorința de a scrie se va menține vie și dacă va funcționa, dacă voi avea vizitatori, dacă va merita… și lista de temeri ale începătorilor continuă.

  După o perioadă de aproape un an am hotărât să mut blogul pe un host plătit (Webfactor.ro) și pe un domeniu .ro (BogdanAnghelina.ro). Asta după multe eschive deoarece am achiziționat domeniul și hostul încă din luna Februarie și am hotărât să mut blogul pe .ro doar după ce termin și tema la care lucrez pentru acesta dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la birt (versiune personală) forțat fiind de împrejurări a trebuit să renunț pentru o vreme la „proiect” și am rămas și cu blogul nemutat și cu tema neterminată.

  Dap.ro e picat de vreo 2 zile în coace cu pauze de câte 10 – 15 minute o dată la 24 de ore astfel am hotărât că e timpul să fac pasul cel mare, și l-am făcut, m-am mutat.

  Nu vreau să fiu nesimțit dar hostingul pe care îmi creasem blogul era potrivit doar unui începător, iar eu încep să întru în rândul bloggerilor și asta nu prin vizite sau trafic ci fiindcă îmi place să știu că blogul meu e mereu disponibil și nu cade nici cel puțin un minut lucru care în perioada de începere nu mă interesa atât de mult. Vreau să știu că blogul se încarcă rapid (mai ales acum când Gogu` ne impune strict asta) și că totul e ok când vreau să scriu un articol, să nu trebuiască să aștept 30 de secunde să pot previzualiza articolul pe care îl scriu sau editez. Toate acestea sunt probleme ale hostului menționat mai sus. Iar timpul în care acesta este căzut a devenit o mare problemă în ultimul timp având în vedere că este inactiv chiar și 48 de ore la rând, dăo-n bunica bunica (mama măsii) că așa mă las de meserie.

UPDATE: Bloggerii în ale căror blogroll-uri mă aflu sunt rugați să schimbe vechiul link „BogdanBlog.dap.ro” cu noul link „BogdanAnghelina.ro”. Mulțumesc pentru înțelegere.

  Cum nici mie nu-mi plac babele acelea ce trombonesc până-ți vine săți tragi chiloții-n cap o las așa și promit că mă lungesc cu istorioara blogului în articolul de 1 an de blogging. Până atunci bucurați-vă alături de mine pentru mișcarea făcută 🙂 !

Etichete: , , , , , , ,

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.