Mi-au venit ochelarii despre care vorbeam aici. Nu voi mai dezbate subiectul ochelarilor care promit permit vizionarea tridimensionala ci voi trece direct la descrierea experienței.

  Îi am încă de joi dar nu am apucat sa scriu despre asta deoarece nu am avut un timp foarte lung de teste având în vedere că sâmbătă a fost ziua mea de naștere.

  Am avut plăcerea de a testa ambele versiuni existente, cei Red – Cyan și pe cei Green – Magenta. Calitatea imaginii percepute este vizibil superioară la cei din urmă, primii fiind destinați în special vizualizării imaginilor în format anaglif.
Este adevărat că există și material video disponibil pentru ochelarii Red – Cyan însă aceștia nu oferă o experiența atât de accentuată, de aceea în ultimul timp producătorii filmelor de acest tip (în format 3D) au început să codeze filmele pentru ochelarii Green – Magenta.

  La prima vedere ochelarii cu o lentilă roșie și una albastră deschis m-au dezamăgit, nu precepeam nimic diferit. Cu timpul după adaptare și după ce am trecut peste o serie de imagini am început să percep efectul 3D, obiecte care păreau să iasă din ecran iar după calibrarea monitorului și setarea acestuia la o luminozitate destul de ridicată am început să obțin efectul dorit.
  Adevărata experiență o constituie filmele „My Bloody Valentine” și „Journey to the Center of the Earth” în care am avut tendința să mă feresc iar sentimentul de apărare a fost foarte intens deși cunoșteam care sunt efectele filmelor (am citit în comentarii pe diferite site-uri, din păcate).

  Pe lângă aceste două filme am mai vizionat și „The Final Destination” care de asemenea a fost bun dar cam lipsit de efecte.
  E adevărat că nu poți aduce experiența din cinematografe acasă dar cu un monitor mare cu o rată de refresh cât mai mare și calibrat de un cunoscător (la mine e setat după instinct…) și un sistem de boxe corespunzător pentru o experiență totală, poți trăi momente frumoase.

  În concluzie au meritat, în medie costă 3 lei și se găsesc chiar și pe Okazii.ro. Când spun că a meritat sunt susținut și de faptul că am mai comandat încă alte cincisprezece bucăți. Da, 15, din care două pentru mine iar restu pentru prieteni pe care am reușit să-i fac să îndrăgească efectele 3D.

Iar aceștia sunt ochelarii…

   

  Singura părere de rău se îndreaptă spre producători, adică sunt nemulțumit în ceea ce privește numărul mic de filme produse în format 3D.

14 thoughts on “Au venit ochelarii. Despre experiența 3D !

 1. Bogdan Epureanu says:

  Eu am o pereche de ochelari de genul dar cu rama din plastic serios care nu se strica dupa primele utilizari; am dat 240 RON pe doua perechi, dar eu zic ca s-a meritat.

 2. denis says:

  da e o anumita experienta si asta cu ochelarii pe ecran plat, insa la cinema 3D se schimba treaba, e mult mai tare, trebuie sa vezi un film la cinema 3d, pretul e undeva la 28 lei insa merita

 3. Bogdan says:

  @Bogdan: 240 de RON este totuși un preț mare având în vedere că acum se găsesc la câteva zeci de lei pe Okazii.ro ori pe alte site-uri specializate dar mă gândesc că i-ai achiziționat cu ceva timp în urmă când prețul acestora era ceva mai mare. În sfrârșit, dacă spui că merită nu e prea mult :).

  @Denis: Adevărul este că nu am văzut niciodată un film 3D la cinematograf deși banii nu ar fi o problemă ci lipsa acestuia din orașul meu iar în alte orașe împrejurările nu mi-au permis să fac asta din păcate. Am auzit că prețurile variază de la 20 de lei până la 40 chiar 50 de lei dar sunt sigur că merită după cum spui și tu.

  @Bibabum: Da, e ceva special și aduce ceva în plus, pot spune că e un pas spre un alt nivel, spre nivelul ce are să se instaleze pe piața filmelor atunci când mai mulți producători vor hotărâ să scoată filme în acest format.

 4. Bogdan Epureanu says:

  Am spus 240 RON pe doua perechi, deci 120 RON perechea; i-am luat acum vreo trei luni deci nu la inceput, dar nici foarte recent.

  Si spun ca se merita pentru ca sunt genul de ochelari care poti sa-i folosesti de sute de ori, nu de unica folosinta care-i arunci dupa ce ai vazut zece filme sau dupa ce ai varsta un pahat de cola pe ei. 🙂

 5. Bogdan says:

  Clar, înțeleg.
  Eu momentan încerc 3D-ul așa cu ochelari de carton păstrându-i într-un plic pentru cum spui și tu protecție față de … paharul de cola :). Până încep producătorii să scoată mai multe filme în format 3D sunt perfecți apoi mă voi profila pe ceva în genul celor menționați de tine :-). La asta mă gândeam (perechea cu 25 de lei) … http://www.okazii.ro/catalog/42485554/Ochelari-3D-PLASTIC-ACRYL-sticla-BONUS-Bucuresti-tara.html :D.

 6. Bogdan says:

  N-ai nevoie de placă 3D. Filme 3D poți vedea pe orice monitor cu orice placă video cu ochelari corespunzători și material video codat pentru cohelarii respectivi.

  Într-adevăr dacă ai placă video de la NVIDIA care să suporte formatul 3D, descarci ultimul driver de la ei de pe site și poți profita de asta pentru a juca jocuri 3D și altele însă filme 3D poți vedea oricum.

  Eu folosesc un laptop cu NVIDIA GEFORCE G105M de 512MB care după ultimul update la driver suportă standarul 3D. Mai exact un Acer ASPIRE 5738G la care am conectat un monitor de 22 căruia i-am mărit luminozitatea și m-am jucat puțin cu, culorile și în combinație cu ochelarii despre care am vorbit și în articol am vizionat filmele respective :). E foarte ieftin și merită pentru experiența pe care o poți trăi acasă din propriul fotoliu fără să te deplasezi la cinematograf care în cazul meu nu există (3D în orașul meu).

 7. Bogdan says:

  Merită, cu adevărat merită. Nu vă așteptați la obiecte care să vă scotă ochii însă la filme de înaltă rezoluție codate bine de către producător, ochelari corespunzători, un sistem bun și un monitor cât mai atent setat poți obține reacții serioase :D.

 8. Liviu Fratila says:

  Nu o luati ca reclama caci nu s-a mai facut asa ceva pana acum – Saptamana trecuta am lansat primul portal complet de divertisment 3D, din Romania 3DPedia.ro Ne-am bucura daca am primi doua trei critici pentru ca nu s-a mai facut asa ceva pana acum, suntem la inceput si chiar ne dorim sa adunam pasionatii la un loc!

 9. Bogdan says:

  @Liviu Fratila: Ca să nu spui că-s mârlan și te cenzurez nu am șters comentariul căci face parte din subiect însă am șters link-ul propriu zis ;-). Dacă vrei promovare, atât critici cât și laude se poate rezolva printr-un advertorial plătit aici sau pe alte bloguri însă link-urile lăsate în comentarii pe diferite bloguri nu par deloc „non-reclamă” :-).

 10. Liviu Fratila says:

  Merci,
  SIte-ul a beneficiat de o promovare destul de buna, gratuita desigur, din cauza unicitatii ideii de creatie, prin multe locuri bune (Financiarul, Dailybusiness etc.), asadar nu ne intereseaza publicitatea mascata!
  Eu semnalam doar un pas mare facut in fata, in acest domeniu, culmea, in Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *