Auto: bateria? nu e bateria!

În urmă cu o lună și ceva mi-am cumpărat prima mea mașină, un Opel Corsa C. Știind că prețul unei mașini nu e constituit doar din prețul efectiv al vehiculului, am pus mai mulți bani deoparte și bine am făcut: a trebuit să schimb ulei și filtre, să îi fac RAR-ul, să o înmatriculez, plus alte acte și detalii.

După ce am rezolvat toate cele de mai sus, mi-am luat un radio-casetofon cu bluetooth (un SMAILO Easy Talk & Drive de la eMag) ca să pot vorbi liniștit la telefon atunci când sunt la volan. După o săptămână sau două m-a lăsat bateria – am avut noroc că eram acasă și am rezolvat rapid cu ajutorul tatălui meu. Dat curent, pornit, încărcat baterie, am zis că poate am lăsat vreun consumator pornit, însă a doua dimineață era din nou moartă. Bateria era veche și petecită, am considerat că a dat ortul fiindcă îi trecuse vremea. Deși nu mai eram pregătit financiar pentru investiții, am luat altă baterie și am trecut peste.

Acum, de aproximativ o săptămână, au început să se repete problemele, am găsit mașina fără curent de dimineață. Supărat, mi-am făcut abonament și am plecat la lucru cu autobuzul. Desigur, am întârziat.
În seara respectivă am încercat cu câtiva prieteni să o împingem însă nu a dat nici un rezultat. Am cumpărat cabluri și am rugat un prieten să vină să-mi dea curent. A funcționat două zile și asta mi-a dat de gândit, mi-am zis că am luat țeapă cu bateria și nu ține curent. Începusem să mă gândesc să iau o baterie nouă, am găsit ceva oferte interesante la baterii Caranda – comenzi pe site, telefonic sau prin mail, trimit prin curier. Pare o afacere bună, aruncați și voi un ochi:

Bateria mea a murit din nou când am lăsat mașina o perioada mai lungă fără sa o pornesc.

Am zis, asta este, trebuie dusă la doctor. Cu puțin ajutor am pornit-o din nou și am dus-o la service. Pusă la test, surpriză, aveam un consumator ascuns, radio-casetofonul despre care vă vorbeam mai sus transmite continuu curent pe firul antenei chiar dacă este luat contactul. Am dat jos casetofonul și se pare că nu mai am nici o problemă – mașina o ia la prima cheie.

Îmi rămâne doar ca după sărbători să le duc casetofonul înapoi și să-l schimb.

Etichete: , ,

3 comentarii

  1. Am patit EXACT aceeasi chestie cu acelasi model de mp3 player. Am schimbat deja doua baterii noi noute. Alternatorul incarca. Una a crapat dupa 70KM alta dupa 600KM. Se pare ca e un consum permanent care ramane cuplat din cand in cand.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.