Brandu` pă dacie

  În drum spre magazin am văzut din nou (e ceva normal) o dacie din aceea cu garda joasă de un gri închis și cu geamuri fumuri. Dar descrierea nu se termină aici, dacia mai avea pe geamul din spate trântit un mare „K E N V E L O„. Pe bune, ați observat mania tăranului de a trânti un brand dacie sau mă rog pe o masină din aceea din ani 80 de cand era bunicu` prunc. Păi numa pe mașini din acelea veți vedea semnătura prostului fiindcă unul cu X6 sau cu un audi de șapte`j dă mii nu își va aglomera parbrizul cu asemenea jeguri. Sper că stiți cu toții ca aici vorbim de jmekeru` de cartier… mai trebuia menționat ?

  Asta mă face să-mi amintesc de un sughi-bughi din acesta care stă nu la mare depărtare de mine, un țăran cu un volkswagen sau un opel tot tip vechi de culoare închisă al cărui parbriz din spate este bântuit de mesajul „NO SPEED LIMIT„. E p**a no speed limit, o sută optzeci, da o sută opt zeci prinde maxim rabla lui iar el si-a tatuat mașina cu no speed limit. Pai nu îi e rușine cel puțin atunci cănd merge din Sighișoara până in Mureș sau unde dracu so` duce și ăsta si trece unu` pe lângă el cu două sute lejer, cu o mașina family cu patru persoane înăuntru și îi dă flașuri așa din lateral.

  Nu mă mai las surprins de ăstia fiindca e proști da e mulți firar al dracu` ei să fie. Am văzut toate brandurile pe mașinile ăstora, mai multe decat mi-am permis eu (parinții mă rog) să-mi cumpăr. De la adidas la nike și puma, mai lipsește să văd unul cu brandu` „Tajma” (e o marcă de chinezării destul de celebre prin magazinele din orașul meu) pe parbriz și ăla le-a pus capac la toate.

  În plus mai sunt orbii ăia cu folie, de folia fumurie zic. Cu dacia pușcată cumpărată din pensia lu` tatăso` el își f…reacă (da cuvântul acela venea aici dar am zis să fiu civilizat) câte o folie pe fiecare geam și și-ar trage una și pe ăla din fața singrul dezavantaj ar fi că nu ar mai vedea femeile pe drum, însă ce ne-am face noi fară ăștia ce claxonează ca tâmpiții și fluieră oamenii la semafor. Pe mine mă miră faptul că mai sunt deștia ce folosesc folii la geamurile din lateral – față, cum vă mai vedem noi hainili de marcă și aurimea de la gât dacă voi vă ascundeți dupa jam ?

  Într-un timp aveam un cocalar din acesta în oraș care lucra pe taxi, unu` slab cu capul mare care și-a tunărit taxiul (spunea el). Și-a pus o hardughie de stație in portbagaj și niște boxe cu mulți wați că doar așa poți fi tare. Și-a tras niște abțibilde cu NOS pe lângă tobă și circula tot cu pedala-n caroserie. Umbla mereu cu muzica la maxim și cu un bass de îl simțeam noaptea pe la ora trei din pat iar când trecea el pe drum ăștia mai ușor de impresionat (mai ales astea) mai întorceau capul după el… asta o vreme, vreme care a trecut iar zvonurile spuneau că a ajuns să ia pastile din cauza muzicii pe care o asculta la un volum exagerat de mare. Acum nu mai lucrează pe taxiu, cred că a ieșit pe motiv de boală :-)).

poză via.

PS: Este primul meu articol scris cu diacritice, eu zic că a ieșit bine :-).

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.