Bunătăți din Cluj: Piadina

Originară din Italia, Piadina este făcută dintr-un blat subțire (cam ca tortilla sau lipia libaneză) rotund, care se îndoaie la jumătate și se umple cu legume, carne și sosuri după preferințe. N-am încercat până acum, dar au și cu Nutella.

Un clujean inspirat a preluat rețeta și a transformat-o puțin, făcând blatul mai gros (după o rețetă proprie) și încălzind-o la fel ca pe un kebab, într-o plită electrică striată. Rezultatul: o porție de mâncare hrănitoare, extrem de gustoasă și accesibilă pe deasupra! Am mâncat prima dată pe la jumătatea anului I, iar de atunci o recomand cu tărie fiecărei cunoștințe care vine în Cluj.

Poți alege între combinații existente sau poți să-ți faci propria combinație – eu cum nu mănânc brânzeturi, dar îmi plac picanteriile, aleg mai mereu salam picant, șuncă și roșii + blat simplu (au și blat integral), toate acestea la prețul de 10 lei. Blatul costă 3 lei, iar fiecare element costă 1 leu legumele și 3 dacă e produs din carne/brânzeturi. Sosurile sunt gratuite dacă bine îmi amintesc.

piadina Cluj

„La Piadina” pot fi găsiți în piața muzeului, la baza localului Shadow (puteți servi piadine și în incinta localului), iar mai nou și pe Erioilor, detalii pe site-ul lor.

Nu au o promovare foarte bună, dar mâncarea este extrem de delicioasă.

PS: Mă bate gândul de ceva timp gândul să pornesc o astfel de secțiune pe blog, iar acesta este oficial startul.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.