Butoane sociale in index

  Făcând un review zilele trecute am realizat că problema butoanelor sociale în prima pagină (index) încă există. Urmând sfaturile unor Pro-Bloggeri și din proprie experiență atunci când creez un blog sau fac o modificare unuia dintre blogurile mele mai întâi mă pun în locul cititorului pentru a vedea ce schimbare aduce asupra experienței acestuia.

  Nu există o logică în a pune butoane sociale în index mai ales dacă folosești excerpt-uri sau paragrafe din articol urmate de un link „Citește tot” user-ul fiind obligat să intre într-o pagină diferită pentru a citi textul complet. Ei, nu este logic ca un cititor să distribuie un material dacă nu a verificat/citit/vizionat/ascultat materialul respectiv.

  Butoanele sociale sunt foarte folositoare și recomand oricărui blogger să se folosească de Twitter, Facebook, Cică sau alte rețele sociale pentru a-și promova blog-ul sau site-ul dar pentru a afișa acele butoane se fac apelări către site-uri externe așadar cu fiecare script (buton) viteza de încărcare a blogului are de suferit.

  Ca și sfat: Motoarele de căutare au început să ia în considerare viteza de încărcare a site-ului, nu vă spune nimeni să sacrificați designul în favoarea vitezei însă vă recomand să renunțați la acele butoane și la alte elemente de design care doar „dau bine” în favoarea vitezei și a elementelor de care utilizatorul are nevoie. Puneți butoane sociale în pagina articolului, la sfârșit !

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.