Cât și ce am câștigat din blogging

  Acest articol se vrea a fi unul motivațional. Bloggerii pot fi împărțiți în două mari categorii, cei ce scriu și cei ce scriu pentru a obține diferite câștiguri iar dacă articolul motivațional scris acum câteva zile nu a fost de ajuns pentru a vă convinge să vă faceți blog, aș dori să mai adaug câteva rânduri.

  Cât și ce am câștigat din blogging de-a lungul a doi ani (în 30 Iunie se împlinesc doi ani de la primul articol):

 • În Octombrie 2009 am participat la o mișcare ECO și am scris pe blog despre asta, ca urmare am fost menționat în raportul făcut de organizatori ceea ce m-a promovat pe plan local.
 • În Septembrie 2009, după numai două luni de scris pe blog, am participat și am câștigat primul premiu online, un HUB usb în valoare de 60 RON.
 • În Mai 2010 am scris primul advertorial și am încasat pe el în jur de 55 RON. Am mai scris advertoriale de atunci însă prețul a crescut.
 • În Aprilie 2010 am participat la prima întâlnire cu bloggeri, în Brașov cu ocazia unui FotbalTweetMeet. După aproximativ un an în care am continuat să particip la astfel de întâlniri și să fur meserie am ajuns să mă implic în organizarea unui astfel de eveniment (FotbalBlogMeet).
 • În Iunie 2010 am trecut de la „Bogdanblog.dap.ro” la „BogdanAnghelina.ro” iar diferența s-a observat rapid (am căpătat mai multă încredere în ochii celorlalți bloggeri și numărul ofertelor a crescut).
 • În August 2010 am scris primul articol pentru o revistă online. Blogger Magazine.
 • În Spetembrie 2010 am câștigat un Weekend la Roma pentru două persoane, cu drum, cazare și mâncare. Foto, video și povestea completă o găsiți aici.
 • În Martie 2011 am scris un articol pentru o revistă din județul Mureș, print. Un proiect care, din păcate, a murit după doar câteva luni de la lansare.
 • Tot în luna Martie a anului 2011 am câștigat o geantă de umăr în cadrul unui concurs pe Monden.info (actualul Urban.ro) și în cadrul altui concurs, cazare pe două zile la un hotel din București.
 • Luna aceasta, mai exact în 1 Iunie am fost desemnat câștigătorul unui monitor Monitor LED AOC 21.5 – Full HD. Concurs la care m-am înscris cu un articol scris în 7 Februarie 2010 și actualizat pentru a se încadra în regulile concursului.

    Pe lângă prieteni, pe lângă faptul că mi-am perfecționat stilul de scris și de vorbit, acestea sunt cele mai importante câștiguri de care am beneficiat de pe urma blogului.

    Am scris acest articol rânduri cu speranța că vă vor motiva să vă creați un blog, dacă nu aveți unul încă, sau să treceți pe domeniu propriu. Să vedeți că se poate !

    Și ca să vedeți că ocazii sunt destule, Leneșu tocmai organizează un concurs pentru mureșeni, pentru bloggerii care nu dispun de un domeniu propriu și un hosting plătit dar ar vrea să migreze. Tot ce trebuie să faceți este să scrieți un articol în care să explicați „cum ați începe un proiect în online”, mai multe detalii pe blogul Leneșului !

Etichete: , ,

12 comentarii

  1. E confindețial. Important e că am făcut iar acesta ar fi un motiv bun pentru mulți să-și înceapă un blog, asta așa ca să nu mai spună Leneșu ca nu mă implic în dezvoltarea comunității mureșene.

 1. Pe lângă micile sau marile premii câştigate sau bani, cred că cel mai important că prin ajutorul bloggingului am cunoscut mulţi oameni faini, iar mulţi dintre ei, în cazul meu, mi-au devenit chiar şi prieteni.

  1. Desigur, pentru mine notorietatea e pe primul loc în fața câștigurilor materiale. Iar notorietatea la mine se traduce prin mulți prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.