Google implementează o nouă interfață în cazul imaginilor.

  Meniul apare tot în partea stângă așa cum am fost obijnuiți de la ultimul update serios iar imaginile în partea dreaptă. Dimensiunea imaginii, numele, site-ul de provienență cât și link-ul „Similar” apar odată cu trecerea cursorului peste o imagine (mouseover).
  Prin apăsarea link-ului „Similar”, Google afișează o serie de imagini similare determinate de un algoritm care selectează în mare parte imagini din aceiași paletă de culoare (or fi și alte criterii după care sunt selectate imaginile similare însă aceste este cel mai evident).

  În meniul din dreapta putem rafina căutarea după dimensiune, tip sau culoare.

Google Imagini

  Trecerea de la o pagină la alta în cazul imaginilor nu se mai face prin apăsarea unui buton ci prin simplul scroll al paginii care trece automat într-o a doua pagină. Mai pe șleau paginile sunt puse cap la cap iar acestea pot fi străbătute acum cu ajutorul scroll-ului mult mai simplu.

Google Imagini - trecerea de la o pagina la alta

  Prin efectuarea unui click pe o imagine aceasta duce la o altă pagină în care imaginea propriuzisă apare în mijlocul ecranului la o dimensiune stabilită de Google iar pe fundal este încărcat site-ul de unde provine imaginea. În dreapta de data aceasta se află meniul unde există detalii precum dimensiunea totală în pixeli a imaginii, mărimea acesteia în kilobiti și link-ul spre aceasta în mărime naturală (Full Size).

Google imagini - single page

  Prin apăsarea X-ului din colțul imaginii sau prin simpla efectuare a unui click în zona din jurul imaginii (site-ul din background) suntem redirecționați către site-ul de unde provine imaginea respectiv pe site-ul încărcat în prealabil pe fundal.

  Tot acest update la o nouă interfață are ca scop simplificarea căutării imaginilor cu ajutorul celebrului motor de căutare de aceea cei de la Google au introdus numeroase criterii pe baza cărora putem căuta acum imagini.

3 thoughts on “Ce ofera noua interfata Google Imagini

  1. CaliVita says:

    Am vazut si eu astazi modificarile de la google image, si m-au luat prin surprindere, nu stiu daca e mai bine sau nu deocamdata, mai trebuie sa il analizez un pic

  2. Bogdan says:

    @Oana: Cu părere de rău spun că am cercatat și din câte se poate observa butonul a fost scos. Nu pot spune dacă doar temporar însă nu cred că cei de la Google ar scoate o funcție atât de importantă. Modulul nou al Google Images este încă în plină dezvoltare deci vor mai exista modificări :-).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *