Pe internet fiecare face ce îl taie bila, dar ce să nu lucrăm eficient ?

  Despre comprimarea sau arhivarea fișierelor este vorba, eu am o oroare de arhive atunci când le descarc cu gândul că acesta conțin fișiere video, foto sau audio de altfel fișiere în cazul cărora nu putem vorbi de coprimare în adevăratul sens al cuvântului. Este logic să arhivezi o mulțime de astfel de fișiere sau un folder care conține mai multe fișiere chiar dacă mărimea arhivei nu va fi mai mică, cu scopul de a le transforma într-un singur fișier (arhivă) pe care să îl distribui mai ușor însă nu înțeleg de ce ai arhiva jpg-uri, mp3-uri sau filme (format DVD) atunci când vorbim de un singur fișier având în vedere că dimensiunea acestora NU va scădea după arhivare !

  Mai tâmpită mi se pare „împachetarea” pe care o fac idioții de pe anumite forumuri sau site-uri care arhivează arhive sau arhivează fișierele în arhive scindate (mai multe arhive de mărimi aproximativ egale din care se extrage fișierul original) pe care le arhivează la rândul lor într-un singur fișier. What a fuck !? E logic să arhivezi un fișier folosind opțiunea „split” atunci când vrei să îl pui pe un CD, DVD sau vrei să-l urci pe un site de hosting dar ce naiba poți obține prin arhivarea aceea tâmpită care îmi consumă o grămadă de timp, că pierzi 8 biți din dimensiunea fișierului ori ?

  N-am să explic ce e arhivarea fiindcă au făcut-o alții deja ci vă rog să gândiți înainte de a face ceva. Gândiți !

PS: Dacă tot suntem la acest capitol, cele mai folosite programe pentru comprimarea fișierelor sunt WinRAR (pe care îl folosesc și eu) și 7-Zip !

Sursa pozei.

5 thoughts on “Comprimarea/arhivarea fisierelor

 1. Lenesu says:

  Arhivarea aia pe segmente chiar ca e enervanta. Pe filelist am intalnit-o des la filme sau jocuri. :-))
  Pe vremuri foloseam WinAce…acu ma multumesc cu winrar.
  In legatura cu pozele, eu mi le aranjez pe albume(foldere) si cand am prea multe pe pc, le pun pe dvd-uri dealea mici.

 2. Jteph says:

  De cele mai multe ori arhivarea aceea se face doar pentru a nu fi depistate filmele, jocurile și programele care sunt piratate. Vă cred că este enervant dar nu cred că vă pică mâna să dați câteva click-uri. Iar legat de faptul că arhivezi un folder(care are și poze și video și word documents), cu toate că nu-i schimbă dimensiunea: e simplu, vrei să-l trimiți printr-un site de upload ca o singură arihivă decât ca 1291312 de fișiere.

 3. Bogdan says:

  @Jteph: În cazul filmelor sau fișierelor furate… atâta timp cât numele torentului este tot odată și numele fișierului arhivat nu rezolvi absolut nimic.

  Iar cu arhivatul fișierelor într-un folder… cred că nu ai citit tot articolul.

 4. BesT says:

  Nu stiu exact de ce se arhiveaza filmele luate dupa torrente. Sincer, am intrebat multi uploaderi, iar raspunsul lor sincer, m-a facut sa ii inteleg: „pai asa le-am luat si eu de la sursa si trebuie sa stau la seed si acolo, nu am spatiu nelimitat sa tin si arhiva originala pt seed si dezarhivata pt altii”. Acum de ce s-au pus prima data in forma de arhive, n-am idee.

  Cat despre unele forum-uri, chestiile piratate pot fi sterse usor dupa site-urile de filesharing, in plus, ca un al doilea motiv, aceste site-uri au limite de marime a fisierelor si deci arhivele trebuie sa fie scindate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *