Cum sa instalez WebCam-ul

  Săptămâna trecută un coleg m-a rugat să-l ajut la instalarea WebCam-ului. Deși pentru unii poate părea banal instalarea WebCam-ului necesită urmarea unor pași care se pare că nu ies întotdeauna iar colegul meu nu este primul care îmi cere ajutorul în această privință așadar am hotărât să realizez un scurt ghid:

1. Instalarea driver-ului

  Introducem CD-ul cu driver-ul WebCam-ului în unitatea optică (dacă nu aveți un astfel de CD puteți folosi programul AMCap versiunea 7.1.100 acesta fiind un soft universal) și instalăm soft-ul respectiv:

CD in unitatea optica  instalarea softului
finalizarea instalarii

2. Conectarea WebCam-ului

  După ce am instalat soft-ul putem conecta camera web prin intermediul USB-ului:

conectarea camerei web  detectarea camerei web

3. Instalarea propriu-zisă

  După ce am conectat camera web iar sistemul de operare a recunoscut-o dacă operăm pe Windows 7 acesta o va căuta și instala singur dar în cazul în care folosim Windows XP sau mai vechi vom fi anunțați că a fost detectat un nou dispozitiv:

dispozitiv nou

Vom bifa Yes >> Install the software automatically (Recommended)

install

Camera web va fi recunoscută și vom fi anunțați că programul pe care dorim să îl instalăm nu a fost verificat în ceea ce privește compatibilitatea cu Windows Xp (sau windows-ul pe care îl folosim). Aceasta este partea în care majoritatea utilizatorilor se împotmolesc și apasă „STOP Installation” în loc să apese „Continue Anyway” !

recunoasterea camerei web  compatibilitatea programului

După ce se copiază toate fișierele apăsăm pe Finish și restartăm calculatorul. După restart vom fi anunțați că WebCam-ul este instalat și pregătit pentru folosire. Executăm aplicația instalată în prealabil, AMCap și ar trebui să avem „imagine”:

copierea fisierelor  finalizarea instalarii

  Nu ne rămâne decât să calibrăm camera web și să setăm din AMCap rata de frame-uri iar pentru asta în partea de sus a aplicației în cadrul butonului Capture vom selecta Set Frame Rate… și vom introduce o valoare (eu folosesc 60 fps).

Etichete:

13 comentarii

 1. buna!! Am incercat sa-mi instalez webcam-ul, dar din pacate nu am reusit.
  Eu am un model de webcam sub forma de jucarie mai exact de catel;)) si de aceea nu stiu seria sau numarul ei.
  Am instalat softul,dar cand o conectez la pc nu-mi apare in bara de start pentru a continua. Oare de ce ??

  1. Ai încercat să îl conectezi printr-un alt slot USB ? Instalează softul, abia apoi conectează mufa la calculator iar dacă în bara de start nu-ți apare că a recunoscut un nou device intră în Control Panel la „Hardware and Sound” apoi la „Device and printers” apoi la „Add a device” și încearcă să adaugi manual camera în calculator :-).

  1. Spune-mi te rog ce scrie pe fiecare dintre CD-uri respectiv cum se numeste programele de pe CD-uri. Dacă deschizi programele nu scrie nici unde „Webcam” sau vreun indiciu de acest gen ?

 2. madalina, daca vezi acest mesaj, te rog mult sa ma contactezi , la adresa asta de email razarnescu@yahoo.com. Am si eu tot o camera ca a ta, in forma de catel, insa am pierdut cd cu driverul de instalare, si te-ash ruga daca esti draguta sa ma ajuti si pe mine cu acele drivere. multumesc frumos

 3. Mie sincer sa fiu nu m-a ajutat cu nimic ,am descarcat program-ul si cand instalez softwer-ul imi da din 20 in 20 de sec ,daca doresc sa merg mai departe ….
  care ar fii problema ?

 4. Eu am cumparat recent o camera web de la Logitech, C110,fara CD de instalare. Am descarcat de pe situl Logitech driverul si totul parea OK.Camera functiona. Dar la urmatoarea pornire a PC-ului imaginea era ca o umbra neagra in care doar puteai sa ghicesti ca este un om. Am reluat instalarea,dupa ce am dezinstalat si sters tot ,dupa cartea Webcamului,fara sa pun camera in PC si a mers si a doua oara. La repornire,a doua zi…la fel.Am chemat un ajutor,un tanar student IT care a refacut si el traseul si …acelasi rezultat. Sistemul de operare este XP si am selectat acest sistem in timpul descarcarii.
  Ce are? Ce gresim? Este camera defecta?
  Multumesc.

 5. buna am si eu un web cam dar nui mai gasesc cd de instalare nu scrie nicio marca pe el si nici o serie cum il pot instala ma poti ajuta si pe mine te rog.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.