De ce și ce scrii pe blog ?

  Raportat la numărul de internauți avem bloggeri căcălău, acum ne putem spăla pe cap cu ei. Nu intru în polemici și vă întreb direct, de ce scrieți pe blog și mai important ce ?

  Lăsând sondajele realizate de sudori sondori de specialitate de oparte, am acordat un interviu alaltăieri unui blogger iar în cadrul acelui interviu spuneam convins de mine că, „conținutul e stâlpul blogosferei”. La prima vedere mi-ai da o bulină roșie și-un picior în fund fiindcă teoretic am dreptate dar analizând puțin conținutul de pe „blogul român” există puține cazuri în care poți defini nișa în care se încadrează blogul în cauză. Asta e principala problemă tinerilor (spuse el, cu un aer atotștiutor) !

  După ce v-ați hotărât să vă faceți blog chiar înainte de a posta primele articole în cazul în care nu v-ați definit o nișă (scriu despre mașini, torturi, buji ș.a.m.d.) stabiliți o paletă cât mai restrânsă de teme pe care să le abordați, teme despre care să aveți ceva de spus.
  Veți spune că nu e nevoie (de altfel așa am făcut și eu la început) fiindcă există A-listerii care scriu despre orice și sunt văzuți ca profesioniști în domeniu. Da fraților dar ca să ajungi la stadiul acela de a scrie despre orice trebuie să începi de jos, totul începe undeva și vă asigur că și pro-bloggerii noștrii au început cu un număr restrâns de teme despre care au scris iar cu timpul au îmbogățit încet încet numărul de subiecte abordate.

  Într-o altă ordine de idei și eu mi-am tras trei teme de bază pe care să le abordez, menționate și în logo iar asta după sfaturile primite de la (citez Antena 3) acest guru în online Bobby Voicu în cadrul unei emisiuni la Radio Lynx.

  E adevărat că un blogger ar trebui cu documentația necesară la bază să poată scrie despre orice. Spre exemplu, la vârsta de 16 ani (după nu foarte mult timp de la lansarea blogului) am fost contactat pentru a crea descrierea unui site cu servicii pentru nunți și așa am ajuns să sap și să mă documentez și într-un sfârșit să întocmesc descrierea prezentă în prima pagina a acestui site în schimbul unui mini banner în footer. Ce vreau să spun este că și eu consider că aș putea scrie despre orice dacă aș avea timpul necesar să mă documentez și să creez un text demn de publicat dar pe blog e recomandat să vă fixați o nișă care să vă definească, să vă reprezinte imaginea.

  Puneți-vă în locul cititorului și întrebați-vă de ce se întoarce și ce gen de subiecte așteaptă să găsească pe blogul vostru. De dragul exemplului: eu verific zilnic site-ul Go4IT pentru noutăți din domeniul IT.

În concluzie

– De ce scrii pe blog ?
– Ce scrii pe blog ?
– Ce subiecte, din ce nișă/categorie te aștepți să găsești pe BogdanAnghelina.Ro ?

Rugămintea mea e să faceți un mic efort și să răspundeți printr-un comentariu la cele trei întrebări de mai sus. Primele două vă vor ridica și vouă niște semne de întrebare !

3 thoughts on “[De] ce scrii pe blog ?

  1. Rares Cojocaru says:

    Incerc sa nu fiu ipocrit. Pe blog scriu si din placere, si din dorinta de a fi citit….iti creeaza o stare de bine sa stii ca te citeste multa lume si nu doar colegii de clasa. Eventual, daca iese la un moment dat si un banut…perfect. Pe blog scriu multe lucruri ce le pot incadra la „idei”, discutii… intamplari personale in care analizez anumite lucruri. Mai scriu si despre stirile din online, dar nu pun mare accent pe asta…. In concluzie, nu zic nu la un articol interesant dar care are la baza politica, masini sau muste :)).

    @intrebarea nr 3. Doar ce te-am gasit :))). Mai lasa-ma un pic :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *