web design  Am purtat de multe ori această discuție cu persoane diferite și cele mai multe erau de părere că un blog nu trebuie neapărat să aibe un design atrăgător ca să poată fi clasat ca „blog bun”. Eu nu sunt de acord și susțin în continuare că deși cel mai important lucru în blogging este conținutul unic, contează și modul în care îl servești.

  Lăsând blogurile la o parte, vreau să vorbesc despre importanța designului unui site atunci când e vorba de o afacere. Dacă în cazul blogurilor putem trece cu vederea acest aspect, în cazul site-urilor de pe urma cărora se așteptă câștiguri materiale consider că designul și aranjarea elementelor în pagină (despre aranjarea elementelor din sidebar am scris aici) sunt două elemente vitale.

  Practic primul contact cu un site atunci când îl deschizi este cel vizual iar când vine vorba siguranța baniilor pe care îi dai pe ceva sunt sigur ca fiecare detaliu contează, cum arată site-ul respectiv câtă încredere inspiră.

  Când vrei să-ți cumperi un bilet la un concert te duci pe myticket.ro sau bilete.ro nu pe GibilanVindeBilete.tk.

Tu ce părere ai, cât de important este designul unui site ?

Sursa imaginii.

7 thoughts on “Designul contează [?]

 1. Nebunia says:

  E vital aspectul, d-aia ma chinui eu sa mesteresc ceva si prin umilul meu camin 🙂 insa e mai greu cand nu esti programator ca tine mai 😀
  Conteaza si la un blog aspectul, nu numai continutul, e ca si cum ai avea o revista si degeaba e continut bun inauntru, daca ai o coperta jalnica, nimeni nu o deschide…

 2. Marinica Andrei says:

  Conteaza design-ul la un blog, dar nu asa de mult cat conteaza continutul. Poti sa ai un design ok (asa si asa) si un continut foarte bun si sa ai foarte multi cititori, pe cand daca ai un design superb si un continut care este in mare masura compus din bancuri si clipuri luat de pe youtube sa nu te astepti sa ai vizitatori (prea multi).

  In privinta site-urilor aferente unor firme, design-ul e vital. Daca impactul vizual este nemaipomenit parca te trage sufletul sa folosesti acea firma (sa cumperi produsul, etc.).

 3. Zoly says:

  Aspectul conteaza vreo 20%. Este primul lucru cu care iei contact cand intri pe un site. Daca acesta este hidos deja continutul este departe de a fi citit.

 4. Cristina says:

  Conteaza! Nu ma refer la „prefer un background verde, nu unul albastru”, ci la aranjarea elementelor in pagina, prezenta anumitor elemente (de exemplu acea sectiune de tag-uri, sau de categorii pe care iti sunt impartite articolele) si nu in ultimul rand, lizibilitatea. Suna amuzant, fiindca ‘lizibil’ e folosit de multe ori atunci cand vorbim despre scrisul de mana, dar pentru mine are importanta daca avem litere albe pe fundal negru sau invers ;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *