Despre „Coca” din „Cola”

Puțini știu că la baza sucului Coca-Cola stă băutura numită „Vinul Mariani”, denumită după inventatorul său, chimistul Angelo Mariani care în 1863 a amestecat Coca cu Vin.

Ca urmare a succesului de care s-a bucurat Mariani, farmacistul american John Stith Pemberton a conceput propria versiune de vin cu coca promovată ca panaceu. Când alcoolul a fost interzis, farmactistul l-a înlocuit cu un sirop dulce și așa a rezultat Coca-Cola. Mai târziu, în 1903, John Stith Pemberton s-a simțit obligat să elimine cocaina din băutură, înlocuind-o cu mai mult zahăr și cofeină.

coke

Astăzi, Coca-Cola continuă să conţină coca, însă fără elementele psihoactive ale frunzei de coca. (întregul articol pe Descoperă.ro)

[divider style=”dashed”/]

În altă ordine de idei, vă spuneam în urmă cu câteva săptămâni că mă las de Cola, iar dacă înainte o beam ca pe apă fără să-mi producă insomnii, acum, cu ocazia sesiunii de examene, am băut două doze în jurul orei doisprezece noaptea și abia am reușit să adorm la cinci și jumătate, dimineața.

Așadar, era nevoie doar de „un post negru”, o eliminare din sistem a cofeinei ca băutura să-și facă din nou efectul. Totuși, rămâne doar pentru ocazii.

Foto via.

Etichete: , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.