Ziar de Cluj postează un articol cu perle dintr-un grup de mămici din Cluj, de pe Facebook. 26.000 de membri, toți în capul redactorului, dar nu acest lucru face subiectul articolului.

Două lucruri:

1. Am mai spus-o, primul lucru pe care îl înveți la FSPAC (da, facultatea de comunicare, aia la care nu înveți nimic și e inutilă) este să nu ataci omul ci ideea sa.

Știu, e greu să te stăpânești atunci când te simți jignit, dar să arunci cu injurii în loc de argumente, nu te face decât mai mult badea.

Când vom învăța să ne batem în argumente atunci când nu suntem de acord cu ceva și să încetăm să scoatem, scuzați-mi expresia, pulanul cu fiecare ocazie? Ori să ignorăm disputele în cadrul cărora bătaia se dă cu cuvinte murdare, din care nu avem cum să ieșim curați.

comentariu Ziar de Cluj

2. Cea mai mare problemă e la cei trecuți de vârsta a doua, că tinerii mai înțeleg, ori nu le pasă, ori își asumă. Nu reușesc să înțeleagă că internetul e o curte comună, unde odată ce ți-ai vărsat nisipul, s-ar putea să se împrăștie și prin alte părți. Lăsând la o parte legile și faptul că site-urile user based (unde utilizatorii postează/creează conținut) își „trec pe nume” conținutul postat de utilizatori, ar trebui să înțelegem că la fel cum ne cenzurăm/ne ferim să vorbim despre subiecte sensibile în preajma oamenilor la supermarket, așa ar trebui să facem și pe internet (unde persoanele care ascultă/ar putea asculta sunt mult mai multe).

Dacă am învățat ceva în cinci ani de când creez conținut pe internet, este că odată pus pe internet, un status/imagine/video, orice ar fi, e foarte greu de șters!. Dacă nu ne dorim să ne asumăm postarea/imaginea/video-ul/fișierul ș.a.m.d. – decizia de a publica ar trebui cântărită de mai multe ori.

3 thoughts on “Despre drepturi și atacul la persoană, cu Ziar de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *