Despre jocurile Browser-Based

  Nu sunt un mare fan al jocurilor browser-based dar imi mai omor timpul din cand in cand cu astfel de jocuri. De mult, acum vreo trei ani eram un fan inrait al „PovesteaNoastra„, un joc care ma prinsese si in care am excelat. De atunci jocurile browser-based pentru care nu trebuie descarcat nici un soft in propriul pc au avansat si s-au inmultit chiar si pe piata romaneasca.

  Intr-un timp a fost mare zarva cu jocurile precum Travian si Triburile dar a murit si aceasta zarva iar reclamele stridente ale acestor jocuri au inceput sa se mai rarefieze desi nu au disparut de tot. E o mare sansa ca din zece siteuri vizitate unul dintre ele sa aiba si o reclama sau cel putin un link catre unul dintre siteurile mentionate mai sus.

  In acest moment mai am cont doar pe BaiatDeCartier.ro si mai dau cate un click din cand in cand, cred ca singurul motiv pentru care il mai accesez este ca folosesc intens browserul surfand dintr-un site in altul,comentand,scriind articole sau analizand rezultatele blogului meu si in pauze de cateva secunde mai arunc un ochi si acolo.

  Majoritatea jocurilor browse-based sunt gratuite sau cel putin cele de pe piata romaneasca, si cred ca nu vor reusi sa fac din acestea jocuri platibile prea curand adica nu total caci mare parte dintre acestea au o sectiune unde poti dona bani sau poti cumpara bunuri ori valori in joc in schimbul unei sume reale de bani.

  Eu am mai vorbit aici despre Isteria jocurilor online, dar acest articol vrea sa fie mai mult un articol comparativ si informativ fata de evolutia acestora dealungul timpului.
  Un lucru care nu poate fi omis e ca Bobby Voicu a creat un joc numit Revvnation, un joc browser-based cu masini. Pentru acesta si echipa am numai felicitari deoarece e greu sa creezi un joc complet, sa il intreti si sa ii introduci diferite sectiuni si detalii. Dar… din punctul meu de vedere acesta este prea monoton, pot spune chiar plictisitor. De exemplu BaiatDeCartier sau PovesteaNoastra chiar daca sunt jocuri dintr-o alta sectiune te tin mai mereu activ si ai putea juca toata ziua continuu, in schimb Revvnation ne face sa depindem foarte mult de ceilalti jucatori care sunt sau nu online, iar acest joc fiind la inceput are o comunitate relativ mica. Din nou, mi se pare un joc cu destul de putine posibilitati, doar cele de a „Merge la munca” a-ti tuna masina si a concura. In concluzie Revvnation mai are nevoie de anumite detalii.

  In ciuda faptului ca piata jocurilor este foarte aglomerata, jocurile browser-based sunt inca putine in comparatie cu cele mentionate anterior, ceea ce permite creatorilor de astfel de scripturi sa scoata bani frumosi din acestea. Dar trebuie sa fim constienti ca fata de acum doi – trei ani jocurile de acest tip au evoluat considerabil.

LE: Un mare dezavantaj este resetul care sa da pe servarele acestor jocuri in cazul unora mai des iar in cazul altora mai rar. Care mai e farmecul sa joci si sa incerci sa ajungi printre primii cand sti ca peste doua saptamani se da reset general ? O mare prostie !

Etichete: , , , ,

2 comentarii

  1. eu zic ca’s bune :d te pierdut timpul macar si uneori daca chiar te implici poti castiga prieteni si creativitate,dar si pierde banuti :). eu am jucat harrypotter, dragonballz, yugioh, gladiatus, povesteanoastra+ altele mai nesemnificative toate browser based. acum joc bitefight, the-west si imperion. 😀

  2. Da, marea problema e ca multi investesc bani reali in aceste jocuri iar majoritatea nu au nici 18 ani, bani nemunciti aruncati in astfel de jocuri :-|.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.