Am fost pus de câteva ori în situația de a alege între mai multe gazde, de la simpla cazare la diferite persoane până la cazarea în regim hotelier sau la diferite pensiuni mai mult sau mai puțin pretențioase.

  Nu sunt un om pretențios când vine vorba de cazare având în vedere ca atunci când sunt în deplasare am un scop anume și în nici un caz acesta nu include staționarea pe o perioadă lungă de timp în camera de hotel. Atunci când plec într-o excursie, o drumeție sau pur și simplu am treabă într-o altă localitate dacă nu am rude sau prieteni trebuie să fac puțin studiu de caz pentru a hotărâ care este locul unde mă voi caza. Nu mi s-a întâmplat asta niciodată însă dacă voi fi pus în situația în care trebuie să aleg dintre sute de apartamente, hoteluri sau pensiuni dintr-un oraș mare ca Bucureștiul să spunem primele lucruri pe care le-aș lua în considerare ar fi locul amplasației, prețul, numărul de stele și recomandăriile.

  În cazul în care șederea se face pe o perioadă mai lungă de timp aș alege în cazul nostru cazarea în regim hotelier în București care presupune punerea la dispoziție a unui întreg apartament, mai popular spus „la cheie” fără ca proprietarul sau altcineva să mă deranjeze (după ce am plătit nici nu văd de ce ar mai face-o 😀).

  Desigur atunci când obiectivul este distracția încerc să o existind pe cât posibil astfel că de cele mai multe ori în deplasări aleg să dorm în cort atunci când asta este posibil.

  În sfârșit, pe lângă criteriile menționate mai sus cred că aș mai putea menționa și o mâncare bună dacă pachetul include asta. Nu suport să văd băi sau cearceafuri murdare prin urmare dacă acestea ar fi în regulă și aș mai avea și un televizor cu o paletă cât mai largă de programe cred că aș fi mulțumit însă fiind în secolul XXI internetul ar trebui să fie prezent și el în pachetele hoteliere.
  Știu că unii dintre voi ați cere o priveliște cu vedere la răsărit, DVD, baie cu bule sau apartament la etajul X însă din punctul meu de vedere acestea sunt doar mofturi fiindcă nu mergi să stai acolo pe vecie și după cum am speculat și mai sus nu mergi să stai în cameră chiar dacă șederea se face pe un timp mai lung. Dacă ai posibilitatea de a alege este ok însă nu aș da un ban în plus pentru toate acestea.

  Revin cu întrebarea mea, cum ați rafina respectiv în funcție de ce criterii ați căuta un loc unde să vă cazați într-un oraș mare (eu am dat ca exemplu Bucureștiul) ?

Advertorial plătit de Regim-Hotelier.com.

2 thoughts on “După ce criterii alegi locul de cazare ?

  1. telespectatorul says:

    eu oriunde ma cazez, caut o pensiune cu pat dublu, grup sanitar in camera, televizor, iar pretul sa nu fie mai mare de 100 de lei. adica 100 de lei in cel mai rau caz. 80 de lei mi se pare o suma buna. Ma duc sa dorm, nu sa stau un aur. si e mult mai ok la o pensiune, ma simt mai ca acasa decat la un hotel.

  2. Bogdan says:

    Ce-i drept la hotel totul e mai „profesional” însă la pensiuni seamănă mai mult cu stilul acela a cabanelor pe care le întâlnim pe toate dealurile și munții :-D.

    Acum… asta diferă de la fiecare la fiecare și vorba aceea Gusturile nu se discută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *