Am citit pe undeva zilele trecute că ar fi „penibil să ceri bani părinților la vârsta de 17 – 18 ani” și poate nu m-aș fi fâstâcit atât de tare dacă nu aș fi vizat. Am aproape 18 ani și încă nu am ajuns la stadiul în care să fiu nevoit să plătesc facturi sau să aduc bani în casă, teoretic sunt încă un copil în liceu (Fac o paranteză: sunt de acord că dacă te consideri bărbat și vrei să demonstrezi asta și responsabilitățile ar trebui să fie pe măsură dar să am un venit lunar sigur, obligatoriu, la vârsta de nici 18 ani mi se pare absurd).
Sunt sigur ca nici tipul care a debitat acest lucru nu avea grija zilei de mâine la vârsta de 17 – 18 ani însă afirmația acestuia mi-a ridicat niște semne de întrebare.

  Da, în facultate chiar și din primul an e puțin rușinos să nu produci absolut nimic iar toți banii din buzunar să provină de la părinți, sincer și eu plănuiesc să produc într-un fel sau altul măcar banii de buzunar în primul an al facultății urmând să mă dezvolt pe acest plan.

  Acum întrebarea firească e următoarea: Credeți că e rușinos/obligatoriu/de o nesimțire făr’ de margini să mai ceri bani părinților la vârsta de 17 ~ 18 ani (ca să fie oablă și tocmită, nu spun că nu ar trebui să produci absolut nimic ci mă refer la o sumă de bani serioasă din care să poți trăi) ?

9 thoughts on “E penibil sa ceri bani parintilor la 17 ~ 18 ani !?

 1. Cristi Mirt says:

  Nu e rușinos. De unde să ai bani să ieși în oraș cu prietena dacă nu-ți dau părinții? Din alocație? A mea tot la părinți ajunge 🙂 Eu sunt puțin trecut de 18 ani și cam de jumate de an încerc să nu cer bani alor mei, încerc să strâng un ban (pe care oricum îl cheltui repede) din instalări windows, niște depanări pentru câteva probleme simple ale calculatoarelor, chestii de astea.

 2. Bogdan says:

  @Andrei: Fiind vorba de „chestii care valorează mult” gen gadgeturi, dinastea îmi cumpăr și eu în general din banii pe care îi produc pe internet (cu blogul sau prin intermediul altor activități) însă ce am întrebat în articol este dacă vi se pare anormal ca în liceu să trăiești pe banii părinților. Mie nu.

 3. Beta says:

  Cine ți-a zis asta, a exagerat cu siguranță și totuși ține și de firea fiecăruia! Dacă ești mai libertin și nu vrei să depinzi de nimeni, ți se poate părea anormal să-ți dea cineva bani, ”degeaba”.

 4. Cristi says:

  E penibil un drac. Penibil e cel care spune asta.

  Nu e penibil sa traiesti de pe urma parintilor nici la 22 de ani daca prioritatea ta e facultatea si acestia iti permit sa te tina in facultate. Doar saracia impinge pe unii sa munceasca inca din anii facultatii (exceptand cateva persoane care au o ambitie sa se descurce pe propriile maini si reusesc sa munceasca cu pasiune intr-un domeniu in timp ce isi si termina studiile). Dar in mod normal, un student ar trebui sa fie student si sa isi vada de scoala lui.

  Probabil tipul care a spus asta o fi vreun blogger care a reusit sa vanda 1-2 advertoriale si acum considera ca are bani de buzunar…

 5. Ioana says:

  E rusinos in momentul in care ajungi sa termini liceul,sa nu mergi la facultate sau sa mergi la una la distanta si tu sa stai acasa sa toci banii parintilor.Atunci este.Pana atunci bucura-te si nu te rusina de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *