Dacă nici în acest moment nu știm de ce visăm, există anumiți factori care pot influența somnul într-un fel sau altul însă aceștia sunt depistabili.

  De-a lungul vieții mele am ajuns să fiu conștient de doi factori care îmi influențează somnul:

  • Ca prim factor voi aminti ploaia. Atunci când plouă însă fără trăznete și tunete puternice somnul este mai adânc și mai lung. Nu am un somn agitat dar atunci când există zgomote în jurul meu le aud chiar dacă dorm însă știind că nu reprezintă un pericol mă acomodez rapid și îmi continui somnul.
    Când plouă somnul fiind mai adânc, și simțurile parcă îmi amorțesc și ajung să nu mai fiu influențat nici de aceste sunete fiind nevoie de unele mai puternice sau chiar de contact fizic pentru a mă trezi. Vorba românului ar fi că pe vreme de ploaie dorm ca valiza-n gară.
  • Cel de-al doilea factor care îmi influențează somnul este frigul. Mă acomodez destul de greu cu schimbarea temperaturii chiar și dintre anotimpuri astfel ajung să port căciulă și fular o bună perioadă după ce iarna s-a sfârșit.

    Nu fac o căldură foarte mare în camera în care îmi desfășor activitățiile însă în timpul somului prefer să fie puțin mai rece și să mă învelesc cu o pătură/plapumă mai groasă. Când dormim sângele nu mai circulă atât de repede ceea ce duce la scăderea temperaturii corpului iar noaptea afară se răcește indiferent de anotimp de aceea de multe ori ajungem să ne trezim dimineața înfrigurați deși în prealabil în cameră era cald.

    Dar, atunci când este puțin mai rece somnul este mai adânc.

  Aceștia sunt factorii care îmi influențează mie somnul și de care sunt conștient însă s-a demonstrat ștințific că și alimentele, ritmul de viață sau chiar nivelul testosteronului pot influența somnul. Și nu trebuie omis că și somnul poate influența calitatea vieții.

  Vouă ce alți factori vă influențează somnul ?

Sursa imaginii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *