Unde mâncăm ieftin și bun în Sighișoara? Lăsând pizzeriile la o parte, căci acestea fac subiectul unui alt articol, la fast food M(eating) Point situat lângă parcul central, strada Hermann Oberth, numărul 37 – chiar în stația de autobuz. Număr de contact: 0727 31 98 50.

Program:
L – V: 08:00 – 23:00
S – D: 10:00 – 23:00

Fast food Sighișoara - Outdoor Fast food Sighișoara - Outdoor (2) Fast food Sighișoara - Indoor

Ca să nu existe dubii, când spun „ieftin și bun” mă bazez pe experiența în comerț respectiv în bucătărie de peste douăzeci de ani a întreprinzătorilor. Ieftin pentru că sunt prețuri sub nivelul pieței și bun pentru că se gătește după un rețetar fix, cu rețete de la mama lor, condimente naturale și fără sosuri îndoide. Un model de afaceri inspirat de alte modele de afaceri, nu din cărți sau din auzite.

Ei bine, ca să fie treaba treabă am zis să fac afișe în stilul marilor fast food-uri și shaormerii, meniuri și alte materiale. Unde vreau să ajung sunt meniurile, le-am făcut pe lucios, 170g – cum sunt pliantele pe care cu toții le-ați primit cel puțin o dată. Am făcut 50 de bucăți să pun lângă casa de marcat – să fie la îndemână, pe mesele de jos și pe cele de sus.

Meniu - Fast food Sighișoara

În decurs de o săptămână, la început le îndoiau, apoi au început să dispară, însă zilele trecute un tip a rupt o bucată din meniu pentru a o folosi pe post de scobitoare – în timp ce scobitorile stăteau la un metru și jumătate, în olivieră, nederanjate.

Am încercat să aduc aici puțin din Cluj și din orașele mari pe care le-am mai vizitat, însă am învățat, pe propria piele, lecția care îmi fusese predată la facultate în anul recent absolvit: comportamentul, obiceiurile și credințele oamenilor diferă nu doar de la o cultură la alta ci chiar și de la un oraș la altul – în aceeași țară.

Conștient de faptul că schimbarea unui comportament necesită un efort mult mai mare, la fel cum nici o alarmă nu i-a determinat pe clienți să nu mai țină ușa frigiderului deschisă în timp ce se gândesc ce băutură să aleagă, am hotărât să fac un afiș (A3) cu prețuri care să ‘funcționeze’ în paralel cu meniurile menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *