Mulți dintre voi probabil știți că cei de la ProSport au scos în urmă cu, câteva zile o varianta 3D a ziarului lor, mai exact în 1 iule. ProSport fiind primul ziar tipărit în variantă 3D din România.

  Mi s-a părut extrem de interesantă treaba și am zis să încerc și eu mai ales că aceștia oferă și o pereche de ochelari pentru vizualizarea în 3D pe care îi puteam folosi după aceea și în alte scopuri cum ar fi vizionarea filmelor 3D, imaginilor etc.
Ochelarii oferiți de aceștia sunt din câte am înteles eu Red – Cyan versiunea mai slabă dintre cele două arhicunoscute în acest segment. Cealaltă versiune fiind cei Green – Magenta care oferă o imagine și o claritate superioară. Cei mai răspândiți sunt primii menționați și probabil de aceea cei de la ProSport au hotărât să folosească acea variantă iar ziarul să fie tipărit pentru acel tip de ochelari.

  Toate bune și frumoase, așteptam ziua de 1 iulie cu sufletul la gură. M-am trezit la ora 13 și ceva (ca în fiecare zi de altfel), am dat câteva telefoane pentru sponsorizări și am plecat la drum, pi` cai pe bicicletă și direcția oraș. Am ajuns în oraș și m-am împlântat brusc în fața primei tarabe de ziare care mi-a ieșit în cale cu un zâmbet știrb pe față și cu întrebarea răstită „ProSport în variantă 3D aveți ?!” iar răspunsul nu a întârziat să apară de la domnul ce stătea tolănit într-un scaun și părea a se ascunde de soarele arzător de afară „Nu, s-au dat toate la prima oră, au fost doar opt exemplare.”. Ok, nu e capăt de lume, am ascultat o poveste cum că vânzătorul și-a păstrat unul din ziare dar venise un turist care a umblat muuult după acel ziar și „numa că nu plângea” acestea sunt cuvintele vânzătorului, venise din Mediaș pentru ziarul acesta și peste tot pe unde a fost nu a găsit și nu l-a lăsat sufletul (pe vânzător, zic) să nu i-l dea. Bătrânul nu știa că sunt informat în legătură cu data apariției ziarului și nu numai atât. L-am lăsat să termine, am văzut cât de satisfăcut a fost la sfârșitul poveștii și am hotârât să nu-i stric satisfacția în plus time is money (nu, nu varianta cu „timp este și mâine”). Am plecat rapid spre următoarea destinație unde am fost la fel de rapid lămurit, si am luat-o spre următorul chioșc cu ziare și uite așa am ajuns să întreb la șase astfel de chioșcuri iar de la toate răspunsul a venit prompt „Nu mai sunt !”. Asta în jurul orei două, maxim două.

  Întrebarea mea este, ProSport nu vrea să vândă ? Ce draci bălțați a fost în capul producătorilor să scoată un număr atât de mic de ziare în variantă 3D după ce s-au chinuit să își facă atâta reclamă. Mă gândesc că atâta minte au și ei, atâta timp cât ziarul rămăsese la același preț, nu prea aveau cum să piardă din clienții fideli ci doar să câștige câțiva în plus astfel cred că ar fi fost ok să producă ceva mai multe ziare.
  Din câte am fost eu informat în data de 12 iulie va apărea a doua serie.

  Eh, a doua zi supărat fiind că nu am reușit să obțin un exemplar al ziarului am hotărât să fac niște săpături și am căutat și am căutat și am găsit. Am găsit din ambele variante, ochelari 3D Red – Cyan și Green – Magenta la un preț de numai 3 lei cu ramă de hârtie și în jur de 15 lei pentru cei cu ramă de plastic. Am făcut pentru început o comandă la două perechi (una din fiecare) cu ramă de hârtie, de pe Okazii.ro. Nu mai făcusem de mult o comandă de acolo și acum că am făcut-o din nou pot spune că site-ul a evoluat foarte mult și ceea ce este cel mai important acum oferă mai multă siguranță, acum ai mai multe căi de a te informa în legătură cu vânzătorul și altfel decurge vânzarea.

  Spun pentru început deoarece am de gând să profit din plin de această tehnologie dacă mă va surpinde. Am de gând să achiziționez și versiunile cu ramă de plastic dacă se dovedesc a fi ok cele de hârtie în cobinație cu placa video NVIDIA de la laptop, un driver corespunzător cu opțiunea 3D activată și un monitor de 22 de inch. Mă gândesc că poate ieși ceva frumos.

  Am comandat amândouă versiuni a ochelarilor deoarece mi s-au părut foarte ieftini și astfel mă pot bucura de orice film 3D indiferent de ochelarii pe care îi necesită.
  Primul film 3D pe care am de gând să-l vizionez, asta după multe recomandări și aprecieri este „Journey to the Center of the Earth 3D” care prezintă efecte destul de ok din câte am înțeles.

  Nu sunt încă „în domeniu” dar până vin ochelarii, pe luni – marți voi afla ce și cum și voi face setările necesare atât laptop-ului cât și monitorului.

  Toată tărășenia cu ochelarii pentru vedere în format tridimensional a fost pornită din pofta de a vedea mai multe filme și de a experimenta, am ajuns în situația în care nu mai am ce film să vizionez. Am văzut cam tot ce era de văzut din prima parte a anului 2010 și chiar m-am și întors în 2009 să vizionez ceea ce am ratat, filme de top desigur. Cam toate filmele ce au fost mediatizate, votate și comentate au intrat în atenția mea și astfel am ajuns să le vizionez. Din vina vreimii urâte de afară am fost silit să-mi găsesc activități de casă iar gurile rele vor spune „Dar pe blog n-ai scris”, și da, n-am scris fiindcă eu nu pot scrie atunci când sunt privat de venimente, atunci când nu dau piept cu noutățile sau când nu ies din casă astfel încât să mă întălnesc cu diferite persoane cu care să dezbat punctele mele de vedere pe care într-un sfârșit vin și vi le aștern aici… sau poate că n-am avut tragere :).

  Revin cu detalii după ce primesc ochelarii și îi testez.

Sursă imagine (1).

8 thoughts on “Filme și ochelari 3D

  1. Bogdan says:

    Despre asta vorbesc, ziarul în variantă 3D avea potențial de aceea nu înteleg de ce au hotărât să aducă un număr atât de mic de exemplare. Marketing românesc, și-au frecat banii pe reclamă degeaba dacă ei ne dau ziarul în rate.

    Într-un final de aceea am comandat de pe net, fără așteptări și fără obligații :D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *