Formatarea textului sau cum să scrii „frumos”. Cunosc o groază de bloggeri care abordează subiecte interesante și le dezbat într-un mod aparte, bloggeri pe care îi citesc cu plăcere însă mă lovesc mereu de aceași problemă, formatarea textului. Ce vreau să spun este că mulți bloggeri uită de acest aspect important. Conținutul este baza unui blog dar și modul în care-l servești contează !

  Am învățat să formatez un text în clasele primare, imediat după ce am învățat să scriu. Îmi amintesc și acum trick-urile prin care învățătoarea încearca să ne învețe să scriem un text corect spunând că „fiecare idee trebuie scrisă pe un rând nou cu alineat”. Voi bloggerilor, jurnaliști ai online-ului, de ce scrieți îngrămădit ?

  E chiar atât de greu să pui un alineat, sau cel puțin să treci pe rând nou. Platformele de blogging din zilele noastre oferă nenumărate forme de formatare a textului.

  Ai de întocmit o listă, folosește UL și LI sau pur și simplu liniuțe. Vrei să scoți ceva în evidență îngroși sau subliniezi. Ești ironic sau vrei să faci un comentariu în paranteză, folosești italic. Când preiei un text folosești QUOTE nu ghilimele. Afișezi un cod, folosești CODE. Ai de prezentat un articol mai lung dar vrei să fie totuși digerabil, identifică ideile principale și evidențiază-le cu H2 – H3 ș.a.m.d.

  Sunt reguli de bază ale scrierii nu ale blogingului, ce pretenții poți avea tu de la alții să te citească sau să-ți mai acorde și credit dacă tu nu-ți poți afișa ideea într-un mod corespunzător !?

  Și eu greșesc și apreciez atunci când sunt atenționat în această privință. Să greșești e omenește, să nu-ți pese e de rahat !

Imagine via.

4 thoughts on “Formatarea textului

  1. C. Foghel says:

    Inteleg problema de care te lovesti, atunci cand dai de-un articol scris gresit gramatical, dar nu reusesc, sub nici o forma, sa pricep de ce te ingrijoreaza formatarea textului… Adica, hai sa fim seriosi, sunt in blogosfera de 4 ani si tot n-am priceput mai bine de jumatate din ce ai spus aici. Cunosc notiunile de baza ale formatarii: italic, bold (care ingroasa, nu ingroseaza, apropo), underline, dar nu pricep de ce QUOTE si nu ghilimele (cand am facut eu scoala, ghilimele aratau exact asta: inceputul unui citat), care-i faza cu h2, h3 s.a.m.d… Trei la mana, sunt blogger, scriu opinii, nu sunt programator… E doar un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *