google convert sites

Utilizatorii de Android din Indonezia care navighează pe internet utilizând conexiuni lente, vor putea experimenta curând servirea unor site-uri simplificate care se vor încărca de patru ori mai repede și care vor consuma cu 80% mai puțin trafic de date decât versiunile normale.

Cum funcționează: când este detectată o conexiune 2G ori o conexiune lentă, Google va servi automat o versiune simplificată a site-ului accesat de utilizator. Procesul prin care cei de la Google convertesc site-urile pentru un spor de viteză și pentru a consuma mai puțin trafic de date se numește „transcoding” și nu va necesita nici o actiune din partea deținătorilor de site-uri.
De aici.

Ce înțeleg cei de la Google printr-o „versiune simplificată” a site-ului: va fi servit în principal doar conținutul, iar widget-urile și elementele care nu sunt necesare pentru a naviga pe site, respectiv bannerele publicitare vor fi eliminate.

Ideea e simplă, responsive design nu mai e de ajuns, iar site-urile trebuie să se adapteze în funcție de dispozitiv și de rezoluție nu doar ca design, ci și din punct de vedere al conținutului servit.

Ceva în sensul acesta veți putea experimenta aici pe blog, lucrez la optimizarea temei pe mobil în general, dar și pe rezoluții foarte mici (pentru iPhone 4 sau alte smartphone-uri cu ecran mic). Deja servesc diferite anumite widget-uri în funcție de dispozitivul de pe care este încărcat site-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *