Dacă tot am discutat recent despre cum poți împrumuta bani pentru nevoi existentiale sau doar pentru a pastra un nivel de trai decent, să discutăm și despre concedii sau zile libere, la distanță de casă, cu bani puțini.

Propunerea mea de astăzi este Valea Jiului. Știu, la început poate părea ciudat, adică zona e destul de săracă, drumurile sunt bune doar până în Petroșani și nici nu sunt foarte multe lucruri de văzut.

Nu e chiar așa, dacă puteți trece peste drumurile cu gropi din Valea Jiului, faptul că e o zonă cu o economie scăzută poate fi folosit în avantajul vostru – mâncarea și cazarea sunt ieftine. În ceea ce privește itinerariul, vă propun defileul Jiului, Straja (unde, dimineața în jurul orei opt, puteți admira preț de câteva minute norii de deasupra, direct din confortul cabanei), Parângul și chiar și drumețiile pe munte, la pas, pe marginea râurilor. Există chiar și locuri amenajate pentru grătar, iar aerul, apa, peisajul… de nedescris.

Pentru cei mai curioși, momârlanii din zonele respective sunt destul de primitori, puteți petrece o noapte la cabană sau la stână și puteți gusta din preparatele locului.

Pentru că lumea a tot plecat din zonă, apartamentele au prețuri foarte mici, iar chiriile la fel (2, 3 – 400 lei / lună, deci chiria pe câteva zile ar fi de câțiva zeci de lei pe noapte).

Aceasta ar fi o recomandare de buget, pe care să și-o poată permite oricine fără să fie nevoie să strângă luni de zile bani pentru asta, ci doar de motivația de a ieși din rutină. Dacă e mai greu cu banii, uite încă o posibilă utilizare a creditului cu buletinul, despre care vorbeam zilele trecute.

4 thoughts on “Idee de vacanță, departe de casă, cu bani puțini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *