Dacă ţi-am atras atenţia înseamnă că ori ai trecut deja prin asta, ori ţi-ai pus problema apariţiei unei astfel de situaţii. Să vedem care ar fi soluţia.


Un accident, o urgenţă sau, de ce nu, o oportunitate de afaceri te pot monta destul de serios în a obţine, urgent, o sumă modestă de bani. Băncile ies din discuţie deoarece vorbim de un împrumut rapid, pe termen scurt sau mediu, iar procesul de acordare a unui credit de către o bancă este lung şi presupune multă hârţogăraie.

O variantă ar fi prietenii sau rudele, însă din moment ce te afli aici înseamnă că ai exclus şi această variantă şi cămătarii 😀 .

O variantă fezabilă ar fi un credit rapid, cică se acordă în maxim câteva ore după ce aplici, iar actele principale necesare sunt buletinul, o cerere tip şi un fluturaş de salariu, pensie sau un act doveditor pentru persoanele ce realizeaza venituri din profesii liberale (PFA), ca mine. Din ce am citit – că m-am documentat puţin – unele instituţii mai cer acte doveditoare ale domiciliului sau cetăţeniei.

Sunt însă astfel de instituţii creditoare cu dobândă fixă (de 1,20% văzusem într-un caz), fără a fi nevoia unei adeverinţe de venit sau a altor acte. Fără giranţi, totul se desfăşoară online. Mai multe detalii găsiţi pe Zub Online.

În condiţiile în care îţi calculezi real perioada în care poţi înapoia banii respectiv dobânda pe care trebuie să o acoperi, aceste „credite rapide” mi se par cea mai bună soluţie.

One thought on “De unde împrumut câteva mii de lei, urgent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *