Deși nu o spunem cu voce tare, cu toții ne facem planuri pentru revelion cu câteva luni bune înainte. Mi s-a părut oportun să plasez acum această întrebare, la începutul lui Decembrie căci deși e ultima lună din an este cea mai plină din punct de vedere al sărbătorilor și al petrecerilor organizate. Iar dacă în momentul de față prioritățile sunt proviziile și cadourile de Crăciun, sunt sigur că la baza listei se află și petrecerea de revelion.

Ei bine, am hotărât să pun întrebarea acesta în cadrul rețelelor sociale:

Unde vă petreceți revelionul ? - întrebare pe Facebook

Și am primit și câteva răspunsuri, de la persoane care preferă să-și petreacă revelionul acasă, persoane care se întorc din străinătate pentru a-și petrece revelionul pe meleagurile natale până la persoane care își vor petrece începutul noului an în locurile originare sau în destinații selecte.

Despre cele din urmă voi vorbi eu. Discutam zilele trecute cu un coleg despre locul pe care acesta l-a ales pentru a-și petrece revelionul, în Straja (Lupeni), lângă Petroșani, orașul meu natal. Tatăl meu a lucrat la cabanele din Straja și m-a dus și pe mine o dată, la ora opt diminieața m-a trezit și am avut parte de o priveliște care m-a marcat pe veci, am văzut norii de deasupra, la propriu, m-am uitat pe geamul cabanei iar norii erau la baza acesteia. A fost o experiență de neuitat.

Recunosc că mă tentează o vacanță în munți căci niciodată nu mi-am petrecut sărbătorile de iarnă la munte însă mai plauzibile sunt locațiile precum Sinaia sau Brașov, destinații mai apropiate de Sighișoara, orașul în care mă voi afla în preajma sărbătorilor. Și sincer să fiu am surfat puțin pe internet în acest scop, m-am documentat și am găsit de la cabane la hoteluri de lux precum „Hotel Regal Sinaia„, sună pompos însă trebuie să se și muleze pe bugetul de care dispun.

Sunt curios, câți dintre voi aleg destinații exotice, să meargă la munte sau la cabană și câți își mai petrec revelionul în stilul clasic, acasă împreună cu familia și-o salată de boeuf 😀 ?

3 thoughts on “Încep eu: unde vă petreceți revelionul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *