Internet mai rapid e puțin cam impropriu spus căci viteza de internet nu se mărește dar folosești toată banda de internet pe care ți-o alocă providerul. Windows-ul standard îți limitează bandwith-ul pentru a folosi o parte din acesta atunci când face Update însă cum nu facem Update continu ar fi păcat să nu ne folosim de toată lățimea de banda de care dispunem.

  Fără mai multe introduceri simandicoase să vă arăt cum se face:

În bara de start căutăm căsuța RUN și o selectăm. În interiorul câmpului „Open” tipărim textul „gpedit.msc” apoi click pe OK.

Bara de start  RUN
[Click pe poză pentru mărire !]

  Va apărea o nouă fereastră, mai exact Local Group Policy Editor. În partea stângă în meniul afișat în interiorul ferestrei apărute vom da click pe săgeata din dreapta folder-ului Administrative Templates din meniul Computer Configuration.

Local Group Policy Editor  Administrative Templates

  Vor apărea alte cinci sub-foldere, noi vom da click pe săgeata din dreapta folder-ului Network. După aceasta vom selecta QoS Packet Scheduler (Atenție, selectăm folder-ul prin efectuarea unui click asupra lui NU dăm click pe săgeata din dreptul acestuia).
  După selectarea folder-ului în partea dreaptă în fereastra propriu-zisă vor fi afișate trei foldere respectiv trei fișiere.

Network  QoS Packet Scheduler

  Noi vom da dublu-click pe Limit Reservable Bandwith fișier care se poate observa că nu este configurat „Not Configured” iar noi vom bifa Enabled iar în cadrul opțiunilor la Bandwidth limit % înlocuim procentul de 20 cu 0. Apply apoi OK și puteți închide toate ferestrele. Restartați computer-ul și procedeul ar trebui să dea roade.

Limit Reservable Bandwidth  Limit Reservable Bandwidth - enable  Limit Reservable Bandwidth - Enable - 0

Pașii parcurși: bara de start > RUN > gpedit.msc > Local Group Policy Editor > Administrative Templates > Network > QoS Packet Scheduler > Limit Reservable Bandwith > Enabled > Bandwidth limit 0%.

  Toată treaba explicată de mine mai sus funcționează fiindcă o folosesc de ani buni, îmi pun cuvântul la mijloc atâta timp ce am scris acest articol însă limitarea lățimii benzii de internet este de 20% din totalul oferit de provider. Dacă aveți 100kb/s viteza ar trebui să crească cu 18 – 20kb/s deci insemnificativ însă dacă aveți 1MB/s viteza va crește cu 180 – 200kb/s ceea ce este destul de semnificativ. Din nou, nu toate sursele de unde descărcați diferite fișiere vă permit folosirea vitezei maxime așa că nu vă puteți ghida dwnloadând un mp3 de pe net’ ;-).

34 thoughts on “Internet mai rapid, folosește toată banda de care dispui !

 1. ▀▄▀▄aaaăăăăăă FunkyKid┣▇▇▇═─๏̯͡๏♥♫﴾͡๏̯͡๏﴿▀▄▀▄ says:

  Un tutorial exceptional si intradevar foarte folositor.Mulutumesc Anghelina.

 2. Cornel M says:

  Salut! Fac chestia asta de cand s-a descoperit, dar nu tine treaba cu valoarea „0”. Pune valoarea „1”. De ce? Pentru ca valoarea „0” inseamna „Disabled” iar asta inseamna ca atunci cand avem Disabled latimea de banda rezervata este 20%. A propos, la protocoalele si serviciile placii de rete lasati decat TCP/IP, restul dezinstalati si setati DNS-urile de la Google: 8.8.8.8 si 8.8.4.4 si conexiunea la net va merge superb! O zi buna!

 3. Bogdan says:

  Nu cred să mai fie altă metodă, am dat un search pe Google însă rezultatele sunt aceleași. Asigură-te că intri într-un cont de administrator și mai încearcă să tastezi „gpedit.msc” în RUN. Se pare că e singura metodă…

 4. Cornel M says:

  Pentru prietenasul „leneshu” care nu a catadicsit nici macar sa isi scrie amarata de adresa de mail: daca nu stii, intreaba, dar daca nu intrebi citeste si in alta parte! Stii cu ce se ocupa „gpedit”? Editezi regulile locale pe un server. XP Pro este un OS multiuser (il poti face server sau mai multi useri se pot loga de la aceeasi tastaura in fata pc-ului pe profile diferite, cu sau fara parole), deci e normal sa aiba un asemenea editor, pe cand XP Home este monouser si de ce ar avea nevoie de un asemenea editor? Asa ca nu te mai obosi sa il cauti… Nu te duce capul deloc prietenash… greu de tine!

 5. leneshu says:

  gogu, pretenash, juliano, amigo , de ce tre sa te dai gretos, rotund, sa te umfli’n fund…???
  o luam punctual
  am pus adresa de mail , folosesti ochelari??? pune’i…
  si chiar daca n’ar fi la ce iti treb , imi rasp f bine asa cum ai facut’o dar fara sa ma jignesti, pretine
  acum sincer nu prea sunt in tema cu gpeditu asat dar vroiam sa incerc procedeul descris mai sus, doar ca nu’mi merge cand il scriu in run
  nu vad ce atataea explicatii, cum merge pe xp merge si pe win 7, si da am dat search am mai ghasit o metoda
  http://www.mydigitallife.info/2010/01/05/how-to-open-the-local-group-policy-editor-in-windows-7-and-vista/
  dar nu’i dau de cap pt ca am win in italiana etc
  eu cred ca am fost la obiect cu intreb mea chiar pertinent, de ce treb sa’mi strici tu ziua cu arfele tale???

 6. Bogdan says:

  Gata măi nu vă certați.

  @Cornel: Mă bucur că ai adus o completare însă nu ai înțeles ce cere Leneșu’, acesta are Windows 7 și nu a pomenit nimic de XP Home Edition.
  Iar în ceea ce privește tema, nu știu de monitor, rezoluție sau browser ai tu dar eu am instalate pe laptop toate browserele, ultimele versiuni iar tema arata exact la fel în toate browserele. Iar tema pe care mi-ai recomandat-o nu e deloc pe gustul meu.

  @Leneșu: Nu te pot ajuta având în vedere că ai Windows 7 în Italiană, schimbă limba și încearcă atunci.

 7. Cornel M says:

  Salut Bogdan! am sa iti dau un screenshot la cum se vede pe ecran la mine in IE. Cat despre ceea ce i-am zis tipului de mai sus, intr-adevar, vazusem la sima danut mai sus. Imi cer scuze… dar sa imi revin: pretenash, las-o mai moale si nu o mai arde atat cu mine la aiurea, ca esti chiar pe dinafara rau de tot; trebuia sa vezi intai de ce ziceam eu de XP Home care tu nu il aveai, asa cum bine a observat si Bogdan si imi dadeai peste nas elegant, dar tu te-ai repezit mai repede sa dai cu bata… uita-te de doua ori inainte sa dai cu bata… cat despre arfe… ai din alea de gara… sa ai un rest de zi nasoala! o meriti din plin!

  • Bogdan says:

   „Motorul” este pornit. Când dai enabled tu deschizi poarta care te lasă să modifici valoarea benzii reținute, dar banda este reținută chiar dacă nu dai tu enabled ;-).

 8. MrCM says:

  salut, care puteti sa imi spuneti ce „functii” mai are run?? Adica stiu ca poate deschide programe, foldere etc etc.. dar ma interesa sa stiu daca mai este si altceva!!

  • Bogdan says:

   Pe lânga programe mai deschide și anumite panel-uri de unde poți seta/configura calculatorul pe care lucrezi. Ce vrei să aflii, cum se obține IP-ul unei persoane ? Flodd ? 😀

 9. Mircea says:

  Interesanta idee,
  @ Bogdan,
  Winu nu-ti maninca latimea de banda decit atunci cind ruleaza serviciul Update, de aceea ar fi bine sa nu se mai chinuie userii tai cu timpenii din acestea si bineinteles ca viteza nu creste, la schimbarea valorii, deoarece nu este obturata, repet , doar cind este folosit serviciul Update.

  • Bogdan Anghelina says:

   Gicule, tutorialul funcționa cu brio atunci când vitezele de internet erau măsurate în KB și nu în MB. Windowsul limitează banda de internet atunci când face update (păstrează 20% din bandă pentru a putea descărca update-urile necesare), iar acest tutorial explica cum poți să modifici asta.

   Desigur, nu vei descărca mai rapid decât descarci în mod normal, dacă asta ai crezut.

   Sper că te-am lămurit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *