Serviciul Român de Comedie, un alt jeg al televiziunii din zilele noastre, o produceție românească pentru români. După „În puii mei” și celălalte emisiuni pe unde s-a târât Mihai Bendeac, Serviciul Român de Comedie este una dintre emisiunile care „vor” să satirizeze mondenitățile, politicienii și țara în general, dar nu mai reușește. Și spun „nu mai” reușește fiindcă la bază a început ca fiind o emisiune bună, era varianta Pro TV a Divertis-ului de pe Antena 1 care scuzați-mă dar reușea să facă ceea ce S.R.C. doar își propune.

Serviciul Român de Comedie

  Îmi amintesc emisiunile de la Divertis și faptul că mă făceau să râd chiar dacă aveam o vârstă destul de fragedă și abia atunci începeam să înțeleg cu ce se mănâncă politca (cu asta nici acum nu sunt lămurit), ce persoane numim noi „vedete”, faptul că ai nevoie doar de fund, sâni și un fotbalist ca să ajungi pe sticlă ș.a.m.d.

  Au fost Divertis cu echipa din care făcea parte și Ioan Gyuri Pascu (un adevărat actor de comedie), apoi au degenerat prin mutare și refacerea echipei în Land of Jokes iar acum sunt Serviciul Român de Comedie.

  De ce atac atât de grav această emisiune spunând că este „un jeg” ? Pentru că, la fel ca și Mădălin Ionescu, promovează nonvalorile. Și nu doar că le promovează ci le dă și speranță, fiind o rampă de lansare pentru acestea. La fel cum domnul Mădălin îi spune lui Fernando că e interpret și îi dă dreptate retardului cu Masserati, la fel cum cei de la „În puii mei” își bat joc timp de câteva luni de doi tineri cu probleme psihice, la fel cum Măruță îl promovează pe Bahoi lăsându-l să „cânte” și să-și spună povestea în direct (– Doamna Mirabela Daur e pă zonăăă !), asta face și Serviciul Român de Comedie încercând să critice și să satirizeze niște personaje deja uzate și întoarse pe toate părțile.

  Apropouri și glume expirate, bancuri furate de pe internet, actori care să imite anumite persoane pe care românii le numesc vedete sau personalități… aparent aceasta este rețeta de succes a unei emisiuni de divertisment din România.

  Ce-i drept, asta prinde în România însă mereu am fost de părere că televiziunea are încă o mare putere, de a schimba mentalitatea și de a educa telespectatorul. Toată lumea o dă înainte cu „aceste emisiuni fac rating, nu cele educaționale”, da dar sunt atâtea formate străine pe care le-am putea adopta (vezi Românii au Talent, Vocea României sau X Factor, toate fiind emisiuni care au prins din prima la public) și să renunțăm să ne maimutărim și implicit să urmărim maimuțăreli și dume. Dacă aceste emisiuni de proastă calitate nu ar exista atunci automat telespectatorul ar fi nevoit să vizioneze altceva. Nu e vorba de libertate, aveți libertatea să serviți rahat prin cablu desigur, e vorba de educație !

  Și mă gândesc la faptul că sunt mulți actori talentați care chiar își pierd talentul actoricesc și ani din viață în astfel de producții. Pentru că asta prinde, aici se plătește. Păcat.

  În închieiere vreau să menționez serialul „Las Fierbinți” care dorește să satirizeze poporul și obiceiurile românești folosind umorul și ironia, care are mari șanse să prindă deși pleacă cu un handicap, numele neinspirat. Și cred că are mari șanse fiindcă actorii folosiți sunt dintre cei mai buni iar majoritatea se identifică cu rolul. În plus îl avem și pe Mihai Mărgineanu, un mare interpret și un om pe care îl respect deosebit de mult pentru munca sa.

Mihai Mărgineanu

Primul episod din Las Fierbinți va fi difuzat în această seară la ora 20:30 pe Pro TV.

Sursa imaginilor: 1, 2.

3 thoughts on “Jeg: Serviciul Român de Comedie

  1. un parinte says:

    Acum un an si ceva difuzau un episod in care Jojo, insarcinata, juca rolul unei vanzatoare violate dupa ce au intrat mai multi barbati in magazin. Totul vazut cu foarte mult umor de asa-zisii comici. Si ea, deloc afectata, cu burta la gura si cu un picior pe un scaun: Haideti, ba, hotarati-va. Care m-ati violat? Cu un dezgust teribil am scris o instiintare la CNA. Am primit o confirmare rece si formala cum ca ora 21.45 se incadreaza in ora 22.00. In conditiile in care ora declarata era 21.15. Si recent avusesem un caz cu o eleva care isi taiase venele pentru ca parintii nu o inteleg si baietii sunt agresivi fata de fete la scoala. Ma intreb de ce cand generatiile tinere sunt stricate de unele emisiuni tv e in regula si cand o politiciana e facuta pufoasa sare CNA-ul ca ars?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *