Apropo de băiatul cu KO-urile din Cluj, dacă…

Un băiat în vârstă de 16 ani, pe numele său Alexandru Macingo, joacă „knockout game” prin Cluj. Un „joc” care presupune să lovești o persoană și să fugi – însă lovitura trebuie să fie destul de puternică încât să pună la pământ vătămatul. Mișto, nu? Acum întrebarea mea este următoarea:

Am spus-o și pe Facebook și o spun și aici. Dacă băiatul respectiv este lovit grav/sănătos/cu vână/din inimă, ipotetic vorbind, de o persoană în mijlocul străzii, în cel mai rău caz aceasta va fi cercetată în stare de libertate – fiindcă nu reprezintă un pericol social? Ca exercițiu de gândire, dacă judecătorul care a dat verdictul în cazul acestui băiat este lovit după cum spuneam mai sus, care ar fi cursul lucrurilor atunci?

Pe scurt, se pare că tipul este boxer și se și descurcă, păcat că asta înțelege el prin a „face carieră”. Mai multe detalii găsiți pe evz.

Andrei și Ovi au vorbit despre aspectul cercetării agresorului în stare de libertate din moment ce acesta „nu reprezintă un pericol social”, iar Zicu a scris pe marginea laturii legale.

Am și eu niște întrebări: De ce atunci când niște băieți mai zdrențuroși nu au bilet/abonament în autobuz sunt lăsați să plece, iar eu plătesc amendă atunci când – e omenesc, am uitat – mi-a expirat abonamentul de o zi? De ce o persoană care a contribuit/a făcut niște acțiuni de binefacere este judecată mai puțin aspru? De ce este un tip care-ți dă în cap pe stradă este păsuit fiindcă e bun la un anumit sport? Chiar atât de puțini sportivi buni avem în țară încât trebuie să facem astfel de compromisuri?

Pe clădirea judecătoriei din Sighișoara scrie mare Dura lex sed lex. Înseamnă „Legea este dură, dar aceasta este legea”.

De ce e legea diferită pentru unii? În altă oridine de idei, l-aș întreba pe judecător, e omenesc să-l lași liber pe băiatul acesta după ce a băgat în spital, fără nici o mustrare de conștință, câteva persoane pentru mai bine de o lună?

Update: Eftimie spune că bătăușul n-a fost arestat fiindcă are doar 16 ani. Dacă are dreptate, m-am agitat în van în scriitura de mai sus. Indignarea rămâne aceeași.

Etichete: ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.