Mania urmăritorilor pe Twitter

  Oricât am nega (unii) ne bucurăm de fiecare dată când cineva apasă butonul de follow aflându-se pe pagina profilului nostru de Twitter. Atunci când o persoană nouă ne urmărește. Ne bucurăm atunci când avem un număr rotund de urmăritori sau când l-am întrecut în followers pe Xulsescu.
  Toate bune și frumoase dar de ce m-ai urmări dacă nu înțelegi limba mea ? De ce m-ai urmări dacă nu ai nimic în comun cu mine iar nișa în care acționez este total diferită de a ta ? De ce m-ai urmări dacă nimic din ceea ce fac eu nu intră pe lista intereselor tale ? Eh, aici ceva se bate cap în cap sau „Ceva e putred în Danemarca”. Există o mulțime de oameni care dau follow din dorința de a fi urmăriți reciproc. O mulțime de oameni care dau follow sutelor de useri pentru a fi urmăriți înapoi iar după aceasta toți sunt sortiți unfollow-ului.

  Pentru oamenii de rând ca mine, cum se explică acest fenomen, ce înseamnă Mania urmăritorilor pe Twitter ?
  Majoritatea folosesc aceste tehnici (să le spunem așa procedeelor de follow/unfollow) pentru a se autopromova, pentru a își promova site-ul, mai exact te urmăresc câteva zile până apuci să dai și tu Follow iar apoi ei te răsplătesc cu Unflollow continuând să trimită mesaje cu site-urile pe care le dețin sau produsele pe care vor să le promoveze, băgându-ți pe gât rahaturi inutile.

  Alții urmăresc o mulțime de oameni la început tocmai fiindcă sunt la început, caută diferite profile și le urmăresc din disperarea de a își face prieteni. NU, nu este o metodă bună de aduna oameni din sfera ta, vă spun asta deoarece și eu am avut această tentativă dupa ce mi-am creat contul de Twitter și cu cât oamenii de la început pe care îi urmărești sunt mai mulți cu atât îți va fi mai greu să îi selectezi pe cei ce merită să rămână în lista celor pe care îi urmărești.

  Acest articol a venit ca reacție după ce am văzut ultimele zece persoane care mi-au dat follow, aceste fiind din domenii total diferite de al meu și în care nu am nici o implicație. Ultima picătură a fost o tipă din Rusia și un tip din Indonezia care atâta timp cât nu înțeleg nimic din ce scriu/spun nu înțeleg care ar fi motivul pentru care mă urmăresc dacă nu unul dintre cele menționate mai sus.

Bogdan Anghelina Twitter  Rusoaica  Tipul din Indonezia

  După cum se poate observa în cea de-a doua poză, rusoaica are doar câteva tweet-uri, nu știu cum a dat de contul meu dar cel mai probabil a apăsat butonul follow din dorința de a fi urmărită la rândul ei.

  Sunt de-a dreptul exasperanți Gigeii care te urmăresc ca a doua zi să vezi că au renunțat la tine, eu ca și mulți alții nu am nevoie de urmăreala ta, nu mă încântă că numărul urmăritorilor a crescut cu unul ca a doua zi să scadă la loc. Niciodată nu voi da follow înapoi, nu am făcut-o și nu o voi face, nu voi da follow din motiv că și tu mă urmărești, o fac doar din proprie inițiativă și dacă te urmăresc nu înseamnă că vreau să mă urmărești și tu iar dacă nu o faci apăs unfollow.

  Un exemplu prost sunt chiar eu, se poate observa în pagina profilului meu de Twitter că urmăresc un număr dublu de persoane decât mă urmăresc pe mine și asta din greșelile făcute la început, urmăream pe toată lumea, toate site-urile care prezentau un buton de twitter aveau follow din partea mea. Acum tot ce îmi rămâne de făcut e să îi elimin pe cei ce nu scriu mai deloc,scriu prost,în altă limbă decât româna sau engleza sau sunt din domenii spre care nu am nici o tragere.

Etichete: , , , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.