Marea – distracție pe bani puțini

„Acum sunt singur în mașină dar nu e supărare / Decât premiant în închisoare mai bine repent, în drum spre mare”…

Da mă, zic bine ăștia de la Vama… chiar sunt singur în mașină. Acum na, repetent n-am rămas. Drept să zic nici mult nu mai era… dar, în fine… aaam doar 18 aaaani…. da. fix 18. Și mi-a dat tata Loganul să mă duc la mare. Litoralul Românesc. Nu mă ține mașina până la Bulgari.

Acuma…știi cum e… bani nu prea sunt. A zis taica-meu să zic mersi că îmi lasă mașina pe mână și rezervorul plin că dacă știam că vreau să mă duc la mare puteam să pun și eu deoparte ceva bani din alocația aia. Cam are dreptate bătrânu’… aș fi putut…mama lor de țigări…

Trebuie să fie bine ca să nu fie rău, cum zicea cineva. Adică oricum nu mă visez eu cu cazare la hotel de cinci stele, că eu nu mă duc la mare să stau în cameră. Eu mă duc la mare să o văd. Și s-o salut imediat cum ajung. Să mă arunc îmbrăcat și să fac o baie. Văd eu pe unde stau… a zis Vali că nu poate să-mi dea cortul. Dacă putea era brici. Îl puneam acolo pe plajă și mă cazam direct pe nisip…da cică s-a rupt. Asta e, cine are noroc, are…. O să mai caut cazare pe VIAROMANIA că am văzut câteva oferte mișto… cu early booking!

Hai să-ți explic cum mă distrez eu la mare, vrei? Mie nu-mi trebuie high-class. Nu mă deranjează dacă n-am aer condiționat în cameră. Adică na, cazare la hotel e mișto așa în general…gen cu familia sau…pentru oameni serioși. Da eu nu-s om serios. Eu am 18 ani și mă duc la tanti Maria. Tanti Maria e o doamnă din stațiunea Eforie. Cazează turiști când e sezonul. Mai face și ea un ban că zice că are copilul la facultate afară și e greu. Cu banii ies cam la jumate față de hotel. Dacă-mi dă camera lu fi-su’ e bine. Să am unde să dorm și să fac un duș, că nu-mi trebuie Jacuzzi când am marea lângă geam…

Vreau numai să mă plimb desculț pe plajă și să mă arunc în valuri. Să simt că stațiunea e a mea chiar dacă eu sunt, pentru câteva zile al nimănui. Asta e libertatea. Să ai tot când n-ai nimic. Cele mai mișto lucruri în viață sunt gratis. Restu sunt foarte scumpe.

Și mai vreau să dansez. Să mă mișc. Să merg în club și să stau pe boxă. Când e muzica la maxim sare sufletul din mine,știi? Nu-mi trebuie mie youtube în cameră și nici să meargă wi-fi-ul cu n-șpe mega pe secundă. Relaxarea mea vine din lucruri simple. Așa mă distrez eu pe litoral. Tu cum te distrezi?

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.