Microsoft Security Essentials este antivirusul gratuit cu cea mai mare rată de detecție de pe piață, oferit de cei de la Microsoft după cum se subînțelege și din numele acestuia. Aplicația excelează prin diversitatea de viruși pe care o recunoaște respectiv prin puținele resurse consumate.

Cerințe de sistem:

 • Pentru Windows XP, un PC cu frecvența procesorului de 500 MHz sau mai mult și 256 MB RAM sau mai mult.
 • Pentru Windows Vista și Windows 7, un PC cu frecvența procesorului de 1,0 GHz sau mai mult și 1 GB RAM sau mai mult.
 • Ecran VGA de 800 × 600 sau mai mare.
 • 140 MO de spațiu-disc disponibil.
 • Este necesară o conexiune la internet pentru a instala și descărca cele mai recente definiții de viruși și de programe spion pentru Microsoft Security Essentials.
 •   Microsoft Security Essentials însumează un antivirus,anti-spyware şi un anti-malware toate într-o suită cu o interfață prietenoasă și free. Acesta se actualizează singur iar tot programul se rezumă la doar 7,2 MB.

    Tot odată este antivirusul pe care îl folosesc de aproximativ șapte luni, imediat după apariția acestuia în versiunea finală pe piață și pot spune cu mâna pe inimă că nu am avut absolut nici o problemă cu nici un virus de când îl folosesc. Vizitez sute de site-uri, fac sute de download-uri din diferite domenii iar laptop-ul meu face contact cu multe medii de stocare (USB-uri, CD-uri și DVD-uri) și după cum spuneam și mai sus, nici o problemă. Împreună cu firewall-ul windows-ului, Windows 7, face o treabă excelentă.

    Acum că i-am făcut o prezentare generală voi atinge și subiectul din titlu, ultimul UPGRADE făcut de antivirusul oferit de cei de la Microsoft. Acesta prezintă un pachet important de informații și este un update realizat după multe luni de absență a acestora așa încât recomand tuturor utilizatorilor ce folosesc acest antivirus să facă, cât mai rapid upgrade pentru o protecție sporită. Acesta durează în jur de 1 – 2 minute și nu necesită mai mult de două click-uri.

  Microsoft Security Essentials UPDATE 

    Pentru cei ce nu folosesc acest antivirus, îl recomand cu toată convingerea, download-ul se poate face aici pe site-ul oficial Microsoft.com.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *