Moartea sistemelor desktop

Nu se va întâmpla. Pornind de la acest articol mă gândeam la isteria creată pe baza datelor furnizate de magazinele online, conform cărora desktop-urile pierd teren în fața laptop-urilor și a tabletelor.

E perfect normal, se lansează noi tehnologii iar utilizatorul testează, greșește, se adaptează, respinge, revine. S-au format noi piețe și e normal ca și clientela să se segmenteze. Utilizatorul migrează de la sistemul desktop la laptop sau la tabletă, unii vor rămâne la acestea, iar alții vor reveni la desktop-uri.

Va mai dura câțiva ani până când utilizatorul de desktop care nu are la ce folosi tableta sau laptopul – și s-a convins de asta – nu va mai achiziționa astfel de produse.

Motive au dat și cei de la PcGarage, un desktop va fi mereu mai puternic iar piesele/perifericele mai ieftin și mai ușor de schimbat.

Am atât desktop, laptop cât și tabletă. Desktop pentru editare, jocuri și daily use. Laptop-ul e în Sighișoara și îl folosesc ca pe un al doilea calculator, fără editare și cu limitări în jocuri, poate fi cărat de colo – colo în condiții extreme. Tableta (cu Android) pentru entertainement și surfat pe web, citit mail-uri, pierdut vremea pe rețelele sociale și mai nou pentru luat notițe la facultate. Nu pot renunța la nici unul dintre acestea fiindcă nici unul nu îl poate suplini pe celălalt, momentan.

Aștept tableta cu Windows care să cântărească puțin, să aibă dock și să nu coste cât o mașină SH.

stare at desktop

Imagine via.

Etichete: , , ,

2 comentarii

  1. Nu vor muri niciodata desktop-urile. Vor fi cele mai solide sisteme. Poti face upgrade foarte usor. Probabil se va renunta la ele tot mai mult pentru utilizarea personala si vor fi folosite in continuare, industrial.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.