Ne-am tras pistă „biciclistică” !

  În Sighișoara, orașul medieval care preferă să înlocuiască tot pavajul care dăinuia din antichitate în loc să-l refacă are acum și pistă pentru biciclete, o pistă care parcurge o parte de sus a orașului (vreo 20% din oraș). O linie galbenă trasată la „plesneală” probabil tot de muncitorii aceia serioși care au reușit să tragă pe unele străzi și câte trei lini ca mai apoi să le mascheze cu bitum (zmoală).

  Linia deloc dreaptă împarte trotuarul ce duce spre zona „Stadionului” în două părți câteodată/în unele locuri egale iar pista „biciclistică” se presupune a fi pe partea cu, carosabilul indiferent dacă mergi sau vi. Fiind pe partea cu drumul există și obstacole precum preaînclinații și găuriții stâlpi pentru care m-am contrazis vreo zece minute cu un prieten care ar putea fi metoda de parcurgere… săi străbați cu bicicleta de la bază până în vârf și să îi cobori pe cealaltă parte nu se poate fiindcă te încurcă firele și se presupune că tu ai și o desagă pe bicicletă care te mai trage din când în când într-o parte sau alta, iar săi ocolești nu poți fiindcă intri pe spațiul destinat pietonilor, ei na aici dilemă 🙂 !

 

  Și credeți că teoria țăranului se schimbă, credeți că nu vor mai circula în locul marcat special pentru biciclete, că se va circula organizat mereu pe partea dreaptă ? Nu, treaba cu „Trotuarul nu e al tău” rămâne valabilă în continuare.

Etichete: , , , , , , , , ,

5 comentarii

  1. Este bună inițiativa. În Europa sunt foare dezvoltate pistele pentru bicicliști în majoritatea orașelor.
    Și România mertiă să se dezvolte din acest punct de vedere, pentru că este cel mai ecologic mijloc de transport.

  2. Merită, dar ești primul om de la care aud că se ia în serios această normă Europeană. Sunt un adept al bicicletei și când nu sunt pe vreun deal excaladându-l pe bicicletă mă plimb evident făcând slalom printre pietoni și ar foarte folositoare dacă s-ar respecta într-o oarecare măsură regulile de circulație și tot ceea ce ține de această impunere. Sper să țină :).

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.