Să o ardem patriotic…

  Mă scârbește atitudinea românilor de ziua țării lor. Și mă scârbește atitudinea bloggerilor de ziua României.

  Dacă ambele categorii în restul anului înjură țara în care trăiesc, aspirând la o viață mai bună peste hotare (generalizez desigur) în data de 1 Decembrie toți românașii devin brusc patriotici printr-un steag la avatarul de pe messenger sau din rețelele sociale. Categoria cea din urmă scrie un articol în care își exprimă dragostea față de țără, desigur lăsând în urmă articolele scrise în decursul anului în care înjurau țara sau susțineau că ar pleca din țară din vaste motive.

  Așa că hai să o ardem patriotic ! Și cum putem face asta mai bine dacă nu la un mititel și-o bere !? Nu critic poporul pentru faptul că identifică ziua națională a României cu ziua grătarului, fiindcă e de înțeles, majoritatea nu au/nu își iau concedii iar în weekend de prea puține ori reușesc să se destindă, tocmai de aceea pentru marea majoritate a româniilor ziua de 1 Decembrie este o zi de odihnă, de sărbătoare respectiv de petrecere. Ceea ce mă deranjează este faptul că oameni care în restul anului nu dau doi bani pe patriotism sau țară, care nu fac absolut nimic pentru țară, într-o singură zi din an încearcă să iasă în evidență chiar mai mult de cât ceilalți.

  Despre ce-i pe sticlă nici nu mai vorbesc.

  Și ca să nu spun că patriotismul multora e un pișu slab îndoit cu apă vă dau o temă de gândire: Mâine dimineață la ora 04:30 începe războiul, toate persoanele care consideră că sunt în stare să mânuiască o armă și vor să-și apere țara sunt rugate să vină la posturi. Câți dintre voi/ei ar ieși să-și apere țara la ora cinci dimineața ? Câți dintre voi/ei sunt dispuși să încaseze un plumb din patriotism ?

Români patrioți

Și vă rog, nu-mi răspundeți căci știu că „toți ați face-o„. E o întrebare la care vreau să vă răspundeți, sincer, vouă !

Sursa fotografiei.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.