Peninsula și ceva despre Cluj

Din Cluj

După un drum extrem de obositor și căutări îndelungate am ajuns să apelăm la agenția EDIL pentru a ne găsi un apartament. Toată operația a durat în jur de o oră și jumătate. Nu ne-au ajutat mai deloc (din 7 apartamente alese aveam posibilitatea să vedem doar unul, și ăla a doua zi), au prețuri mari (jumătate din prima chirie + TVA) și un sistem complicat.

După ce ne-am pierdut timpul cu EDIL am hotărât să mai încercăm o agenție, ne-am dus la sediul agenției Napo Casa în jurul orei 18:45 în condițiile în care programul lor era până la 19:00. Am fost primiți și tratați mult mai frumos decât la EDIL și de când ne-au auzit cerințele (apartament cu 2 camere pentru 3 stundeți, etaj intermediar, construcție nouă sau bloc izolat, termopane și centrală termică) ne-au spus că au un apartament numai bun pentru noi și că au și cheia și îl putem vedea în seara aceea. Noi am dorit să mai vedem câteva oferte, am ales ce s-a încadrat în bugetul nostru (230 – 240€) iar în după ce agentul cu același prenume ca și al meu a dat câteva telefoane, am aflat că nici aici nu am avut prea mult noroc, apartamentele erau ori date ori proprietarul acestora nu răspundea. Am hotărât să mergem să vedem apartamentul al cărui chei îl avea agentul despre care vă vorbeam iar la vederea acestuia, având ca și etalon apartamentele văzute anterior în ziua respectivă, am hotărât că nu putem găsi ceva mai bun. Erau respectate toate cerințele enumărate, e în cartierul Gheorgheni, lângă stația de autobuz, cu magazin, farmacie și bancă lângă bloc și 10 minute de facultatea mea respectiv de Iulius Mall. Toate acesta la 220€.

Am plătit 220€ chiria + 220€ garanție proprietarului și 110€ agenției (TVA-ul fiind inclus în această sumă, nu ca la EDIL).

Înițial am zis că economisim ceva bani dacă ne căutăm un apartament în ziar însă am dat peste apartamente jegoase, proprietari aroganți și prețuri imense. Prin urmare, așa cum mi s-a recomandat și mie, vă recomand să apelați la o agenție în cazul în care căutați chirie într-un oraș străin.

apartament Cluj

Peninsula

Am primit acreditare de presă la Peninsula (au cam primit toți cei care au cerut însă eu tot mă simt onorat). Mi-am selectat trupele la care voi merge la conferința de presă și sper să vin cu ceva video-uri tari acasă.

Încă nu știu dacă voi merge în fiecare zi. Abia aștept să merg la Shukar Collective.

Peninsula 2011

Etichete: , ,

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.