Premiera filmului Usturoi

Văzusem multe secvențe din filmul Usturoi înainte de lansare, unele chiar în exclusivitate și mă așteptam ca fimul lui Radu (Groparu) să fie bun, să fie diferit. Nu știu în ce măsură sunt binevenite așteptările ridicate ale publicului în astfel de cazuri, însă aici au fost – filmul s-a dovedit a fi chiar mai bun decât mă așteptam și asta fiindcă din trailer-ele văzute reieșea doar umorul pe care îl are de oferit filmul. Ei bine, filmul are și o poveste foarte interesantă, cadre trase profesionist și procedee de filmare puțin diferite de ceea ce am văzut până acum în filmele din România.

Filmul Usturoi e o reușită și din punctul de vedere al punerii în scenă a unei povești cu români și țigani în care nu apar clasicele clișee și dume.

Nu sunt nici măcar un semi cinefil, astfel că nu pot să-mi dau cu părerea despre festivalul TIFF, dar pot încerca: organizarea a fost slabă – au fost oameni ridicați de la mese pentru ca voluntarii să poată pune scaune în stil cinema, cei dintâi și-au pierdut locurile fiindcă oamenii s-au înghesuit – iar unii voluntari odată ajunși în postura în care lumea trebuie să interacționeze/treacă/apeleze la ei, au impresia că pot să despartă apa cu gândul – putere dobândită odată cu statutul de voluntar (ni s-a spus că nu se mai poate intra, în secunda următoare un voluntar a băgat o persoană, iar apoi au mai intrat vreo 10, printre care și noi). În sfârșit, după cum spune si Radu, acestea sunt aspecte care nu au depins de el.

Filmul va rula și la Comedy Cluj, pentru cei ce nu au apucat să-l vadă acum!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.