Prescurtarile si efectele acestora

  Cu totii le folosim sau cel putin ati auzit de prescuratarile aparute pe internet cu mult timp in urma. De la clasicul ASL PLS care inseamna Ani,Sex,Locatie .. Plizz la „plm” care inseamna „p**a mea” si altele. Cele mai multe au luat nastere pe serviciile de instant messaging si ce e trist e ca majoritatea sunt injuraturi/insulte. Sunt copii carora nu li s-a facut nici poza de buletin dar detin un adevarat vocabular de messenger, pe care desigur il folosesc si in viata reala, in offline. Aceste prescurtari au fost facute cu scopul de a usura scrisul in diferite situatii, pentru a scrie mai rapid si a te prezenta mai rapid nu pentru a il injura pe vecinu ca ti-a dat HeadShoot la CS.

  Am ajuns in punctul in care spunem ca internetul dauneaza, NU, internetul nu dauneaza ci prostia. Atata timp cat are treispe` ani si ma baga de unde am venit nu e vina lui ci a jegoasei de ma-sa care ii plateste netu` il lasa nesupraveghiat iar dupa cateva luni constata ca rezultatele scolare au scazut si ca nu i se mai adreseaza cu „Te rog mami” ci cu „Lol da tu esti retardata”.
Plus ca majoritatea nici nu stiu ce inseamna cu adevarat sau de unde vin prescurtarile acestea.

Am fost pus zilele acestea in situatia in care cineva folosea dar MA INTREBA ce inseamna A.K.A si stiam doar ca e ceva cu „a kind” sau „know” si s-a dovedit a fi ultima varianta „Also known as” adica „De asemenea, cunoscut sub numele de” iar grupul de litere „lol” sunt sigur ca nu va mai este necunoscut deoarece este folosit in mai toate domeniile si in viata de zi cu zi mai ales de tineri (eu nu il folosesc). Si de asemenea sunt multi care nu stiu ce inseamna/semnifica ci doar ca e ceva cu „a rade”, ei inseamna „lots of laugh” adica „o multime de rasete” / „a rade foarte tare” / „a te prapadi de ras”.

  Se pare ca foarte multe din aceste prescurtari sunt folosite dar multi dintre cei care le folosesc nu stiu cu adevarat ce inseamna, si intr-un fel putem spune ca sunt daunatoare dar nu la propriu.
O melodie care ilustreaza foarte bine ceea ce vreau eu sa spun…

Diferente

Etichete: , , , , , ,

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.