Raiffeisen Bank și bicicletele

Raiffeisen Bank au pus la dispoziția populației din Cluj câteva biciclete care puteau fi „închiriate” în baza unui act de identitate, am impresia (nu cunosc mecanismul). Caravana a fost prezentă și la FITS, în Sibiu. O inițiativă de lăudat, dar subiectul articolului este altul din păcate.

Biciclete Raiffeisen Bank

Alaltăieri, în parcul central din Cluj, un indivit de etnie romă, pe la vreo 20 de ani, pedala nervos pe o astfel de bicicletă câte zece metri ca mai apoi să frâneze brusc, așa din întoarcere cum făceam și noi când eram ceva mai mici. În încercarea de a trece unul dintre podulețele din parc a reușit să lovească pedalierul. Cu alte cuvinte, nu-i păsa de bicicletă și părea să nu-i pese nici de faptul că după el vor urma alții care o vor folosi – era mai interesat de uralele și încurajările a doi copii care erau cu el.

Într-un sfârșit un tip l-a atenționat (trag concluzia, erau departe deja), iar apoi s-au făcut pierduți.

Sunt sigur că acțiunea rentează, imaginea pe care și-o fac cei de la Raiffeisen Bank prin intermediul caravanei e una mare având în vedere investiția, însă mă întreb cu câte biciclete stricate rămân la sfârșit.

Sunt sigur și de faptul că sunt mulți români care se comportă urât cu bunurile închiriate – dar să nu încercăm să-i descoasem.

Ce voiam să subliniez este faptul că mulți dintre noi nu avem încă educația necesară unor acțiuni de promovare pe care ni le-am dori și în România.

Etichete: , ,

5 comentarii

  1. În București există de câțiva ani acest proiect Raiffeisen, pe lângă iVelo și La Pedale (care se redeschide acum pentru al 6-lea an). Cred că se descurcă, chit cu stricăciunile cauzate de unii, altfel nu cred că s-ar extinde în atâtea orașe din țară. Presupun că, totuși, majoritatea respectă inițiativa.

    P.s. Nu există „cetățenie romă”, etnie ar fi un cuvânt mai potrivit, deși nu înțeleg relevanța.

  2. Mi se pare foarte tare inițiativa acestora și chiar am un prieten care a câștigat o bicicleta de la ei. Păcat că alții nu știu să îi aprecieze.

  3. Servus,

    Oare cum pot fi contactati cei care se ocupa de inchirirea bicicletelor, in eventualitatea in care as vrea sa rezerv mai multe pentru o anumita data? Cautarile mele pe net nu dau niciun rezultat concludent. Merci mult!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.