Religie vs Internet

Religie vs Internet  Nu aberez, e pe bune. Am urmărit un video la Sakin și nu sunt total de acord cu părerea acestuia în plus vreau să aduc câteva argumente în ceea ce privește aceste două subiecte care în viața de zi cu zi nu prea au legătură, Religia și Internetul.

Video-ul despre care vă spuneam…


Vezi mai multe din Funny pe 220.ro

  Gicu, domnul din video, să îi spunem Gicu. Așadar, Gicu ne explică de ce este păcat să navigăm pe internet, mai exact să pierdem timpul pe internet iar în articolul în care am urmărit video-ul se menționează că Gicu al nostru e cam plecat de acasă. Sunt total de acord, Gicu e dus, e unul dintre acei oameni pe care unii mai „luminați” au reușit să îi bage în întuneric, diferite culte și grupări.
Trebuie să menționez că nu sunt acel om care merge săptămânal la biserică sau dă acesteia un interes major ci din contra, sunt stilul de om default care merge la biserică în special de sărbători și câteodată în timpul anului dar nu uit niciodată să îmi fac cruce și să mă gândesc la „ale mele” atunci când trec prin fața unei biserici sau când am contact vizual cu una, mai exact cred în Dumnezeu.
  Omul acela, Gicu parcă, nu ? mărturisește că e atras de internet dar e ferm convins că acesta dăunează și că pierdem timpul „Domnului”. STOP, e adevărat că sunt destui „adepți ai Hi5-ului” și vorbesc de cei ce își petrec ore bune comentând și urcând poze pe acel site, oameni care chiar freacă menta la rece și nu fac nimic benefic. Dar niciodată nu voi fi de acord cu principiul „internetul = păcat”, religia nu are de a face cu tehnologia și atâta timp cât nu crezi sau nu te rogi mouse-ului e ok, poți continua să faci ceea ce faci. De asemenea e adevărat că există și cei ce petrec extrem de mult timp (mai mult decât standard userul de Hi5) pe calculator/internet jucându-se sau făcând lucruri total irelevante din cauza cărora se ajunge la tot mai multe certuri în familie și probleme în cazul copiilor „dependenți” de internet dar despre asta vorbește mai pe larg într-un articol Alexandru Negrea.

  O prostie, îmi susțin ideea, nu există dependență de internet, dependența e de narcotice sau substanțe care îți fac corpul să ceară, te forțează împotriva voinței tale să „iei” dar nu putem spune același lucru în cazul internetului, aici îți place și dacă poți să te joci de ce să înveți la istorie ? Și dacă ști că poți să îți bagi părinții în… cămară și să te joci în continuare, de ce să nu o faci ? Cam așa funcționează dependeța de internet, o plăcere de care profiți și atâta timp cât există căi să rămâi agățat de ea, o faci…

  Într-un sfârșit aș spune că mi s-ar părea o prostie, o idioțenie ca religia să intervină în ale internetului, internet care nu este decât dovada evoluției noastre, mai exact „target-ul” nostru, al oamenilor de când ne aflăm pe pământ. Să evoluam, nu asta ne dorim ? Atunci cum să spui că e păcat să cunoști și să te folosești de tehnologia de ultimă generație, de orizonturile deschise ale internetului pentru a îți face viața mai ușoară, a îți câștiga traiul sau a altor activități mai puțin sau mai mult benefice.
  Nici o activitate de pe internet nu cred că poate fi considerată un „păcat” din punct de vedere religios vorbind nu că „e păcat că i-ai tras clapa lu` vecina cu zece lei în minus la pensie” dar nici să te joci în disperare sau să o lăbărești pe Hi5 nu e ok.

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.