Review Florea Cristian

  Voi realiza un review pentru blogul lui Florea Cristian ca urmare a cererii sale, în speranța că va vedea criticile mele ca fiind unele constructive și va corecta greșelile subliniate în acest articol.

Prezentarea generală

  FloreaCristian.ro este, evident, un blog personal al unui tânăr activ în online. Citesc și pot spune că am asistat la dezvoltarea blogului său încă de când l-a lansat. Acesta abordează teme generaliste și este structurat atât pe categorii cât și pe etichete.

  Am avut ocazia să-l întâlnesc în offline pe Cristi și pot afirma cu mâna pe inimă că este un om de nota zece, ceea ce se reflectă și în scrierile de pe blog.

Design

  Având în vedere că tema este un simplistă iar Cristi este un blogger cu vechime care a lucrat mereu la îmbunătățirea blogului atât pe partea vizuală cât și ‘sub capotă’, nu am foarte multe lucruri de criticat.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să dați click pe poză, urmăriți ce zonă indică săgeata iar apoi reveniți în cadrul articolului la numărul asociat pentru explicații:

FloreaCristian.ro

[Pentru full-size apăsați pe săgeata verde din bara
de jos care apare după click pe poză]

[dropcap2]1[/dropcap2] Elementul din sidebar care încadrează butoanele rețelelor sociale respectiv butonul cu numărul de abonați, pare dezordonat și aș sugera să-l faci mai compact luând ca exemplu widget-ul de pe blogul de față (primul din sidebar) sau acesta:

widget social & abonare

[dropcap2]2[/dropcap2] [dropcap2]3[/dropcap2] [dropcap2]4[/dropcap2] În cazul celorlalte elemente din sidebar singura obersvație este că sunt mult prea înghesuite, lasă un spațiu mai mare între rânduri fiindcă în starea de față sunt obositoare și greu de citit.

[dropcap2]5[/dropcap2] În pagina principală îți sugerez să introduci o linie după fiecare articol (excerpt) care să delimiteze articolele între ele, așa cum am făcut-o eu în exemplul de mai sus. Arată mai bine și consider că nu ar trebui să lipsească.

Optimizare

 • Comprimă imaginile temei folosind YSmush și imaginile care se află pe host-ul blogului folosind plugin-ul WP Smush.it. Scazi din mărimea fișierelor fără să pierzi din calitate.
 • Ai putea lua în considerare să afișezi cele mai recente comentarii cu un avatar asociat (atrage mai multe click-uri), pentru asta îți recomand plugin-ul Extended Recent Comments.

  Cam atât am avut de comentat. Nu am vorbit despre frecvența conținutului deoarece Cristi m-a anunțat că se află într-o perioadă dificilă (din cauza școlii, la fel ca și mine) iar despre calitatea conținutului nu îmi permit să comentez deoarece Cristi este un blogger la fel de vechi ca și mine.

Cât despre rețelele sociale, după cum spuneam și la începutul articolului, Florea Cristian este unul dintre cei mai activi tineri din online astfel că nu am ce să critic în această privință.

  Aștept păreri și sugestii din partea voastră !

PS: Oferta rămâne valabilă, dacă doriți să vă realizez un review trebuie doar să cereți iar eu o voi face în funcție de cum îmi permite timpul.

Etichete: ,

8 comentarii

 1. Am dreptul să „mă apăr”, da?

  1. Butoanele arată aşa pentru că am făcut o poezie acolo, ca să fie mai atractive. Fără poezie, erau aşezate cum ai zis tu. Nu obişnuiesc să afişez numărul de abonaţi sau numărul followerilor, pentru că ar însemna nişte scripturi în plus pe index, care ar face blogul să se încarce mai greu.

  2,3,4. Mie nu mi se par absolut deloc înghesuite. Este distanţa normală între rânduri. Totuşi, dacă mai sunt oameni care or să-mi spună că le e greu să citească, am să modific. Momentan, nu mi-a mai atras nimeni atenţia.

  5. Delimitarea articolelor este clară, făcută de titlul fiecărui articol. O linie în plus ar face tema să arate mai încărcată. Lucru de care, zic eu, nu este nevoie. Atât timp cât vezi clar că e ditamai titlul acolo, îţi dai seama că începe următorul articol. Linia e binevenită în momentul în care afişezi întreg articolul pe pagină, pentru că se mai întâmplă să mai bagi heading-uri şi în interiorul articolelor şi să aibă oamenii impresia că începe altceva acolo.

  Optimizare:

  Folosesc deja YSmush şi WP Smush.it + W3 Total Cache: http://www.floreacristian.ro/wp-smush-it-meet-is-everyone/

  Am avut imagini în dreptul fiecărui comentariu, dar le-am scos tot pentru a scădea timpul de încărcare al paginii.

  Multumesc de review!

  1. Eu mi-am expus desigur punctul meu de vedere, ceea ce mă zgârie pe mine pe ochi din punct de vedere vizual și ceea ce consider eu că ai putea îmbunătăți, e la latitudinea ta să hotărăști ce, cum și dacă o faci.

  2. Eu, personal, nu stiu ce cunostinte si activitate are Bogdan in ale webdesign-ului, interfete grafice (UI) si UX, dar acceptand sa faca aceste recenzii, a intrat pe un teren dificil (pentru unii aparent simplu – nu, nu este) si prin urmare il voi urmari pe parcurs 😈 (i’m watching you :D) sa vedem cum se descurca.
   Pana acum s-a descurcat destul de bine (felicitari), prin urmare, in cazul de fata, daca punctele 1-4 mai pot fi trecute cu vederea, recomandarea nr. 5 este una foarte buna si pentru care votez si eu 🙂 Ai dreptate ca rezumatele se disting datorita titlului, dar atat. Adaugarea acelei linii de despartire va face sa para mult mai organizate si mai delimitate (mai ales ca ai si miniaturi (thumbnails)).

   Si in cazul recomandarii nr. 1 ai putea imbunatati prin tipografie (typography), folosind niste fonturi/culori/dimensiuni care sa creeze un continut mai organizat, prin spatiere si prin redimensionarea iconitelor. Uite cateva idei de la mine:
   – iconita de mail de o alta nuanta/intensitate, pentru a o face mai vizibila. Acum se cam pierde in fundal.
   – iconita de RSS ceva mai mica (as incerca la un 25px inaltime).
   – textul de sub cele 3 iconite de socializare ori il scoti (varianta ce ti-o recomand), ori il faci mai mic si mai finut. Acum e cam… badaran. Acum deja le recunoaste si distinge toata lumea (mai ales grupul tau tinta).

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.