Review Gamingarena + Concurs !

  Concursul continuă (informații la sfârșitul articolului) iar acest review este dedicat site-ului Gamingarena administrat de Rotariu Bogdan.

Prezenare generala

  Gamingarena.ro este un proiect pornit în urmă cu aproape un an care s-a dezvoltat rapid. Fiind un blog de nișă (gaming) obiectivele acestuia au fost mult mai ușor de stabilit și realizat decât în cazul altor site-uri. Blogul este bazat pe platforma WordPress.

Design

 • Deși header-ul este îngust dăm de acel slider despre care aș avea tendința să spun că e prea lat însă acesta este unul dintre elementele principale ale site-ului. Problema ar fi imaginile de dimensiuni mari care contribuie la timpul de încărcare a paginii. Am salvat una dintre imaginile afișate în slider iar cu ajutorul site-ului Smush.it am comprimat imaginea obținând o imagine cu 35% mică calitatea nefiind afectată.

  Smush.it

  Diferențele nu sunt observabile numai în cazul în care facem zoom pe poză:

  imagine slider #1
  Imagine slider #1

  Imagine slider #2
  Imagine slider #2
 • Tot în favoarea timpului de încărcare a site-ului îți recomand să comprimi codul CSS, pentru asta poți folosi CSS Compressor.
 • În sidebar în cadrul elementului „Cele mai cumparate jocuri de cititorii nostri” îi recomand lui Bogdan să scoată marcatoarele, arată urât pentru că link-urile către jocuri dispun și de o imagine alăturată.
  De pe imaginile din dreptul link-urilor ar trebui scoasă transparanța pentru a atrage atenția. Imaginile sunt minuscule iar prin aplicarea transparenței nu se mai înțelege absolut nimic în plus userul dă click pe link nu pe imagine iar hover-ul de transparență este aplicat pe imaginie:

  Sidebar - Marcatoare si Transparenta
 • După părerea mea poziția ultimelor elemente din sidebar ar trebui schimbată, spun asta bazându-mă pe teoria explicată în acest articol. Am realizat eu asta, „articolele populare” sunt mai expuse iar design-ul nu are de suferit:

  Rearanjarea sidebar-ului
 • Trebuie să mentionez că este unul dintre puținele site-uri în care design-ul nu mi-a dat prea multe lucuri de care să mă leg.

Continut

 • Pagina articolului poate fi cizelată. În partea de sus a paginii categoriile ar putea fi mutate pe același rând cu numărul de comentarii fără a mai irosi un rând respectiv spațiu din pagină.
 • În partea de jos a articolului îți recomand să folosești 3 maxim 4 etichete per articol iar acestea să fie de maxim 2 cuvinte. Tot aici lasă spațiu de un rând între „Etichete” și „Dă mai departe” iar butoanele sociale alineazăle cu textul „Dă mai departe”.
 • Folosește-te de codul
   

  pentru a lăsa alineate la începutul rândurilor astfel vei obține un text mai prezentabil.

 • Continut - Pagina articolului

Structura site-ului

 • Gamingarena este bazat atât pe etichete cât și pe categorii, cele din urmă fiind listate și în header.
 • Site-ul conține patru pagini: Contact, Despre, Parteneri și Publicitate + butonul Gaming Arena care face trimitere către pagina principală.

  Site-ul este unul bun având un design corespunzător și un conținut care tinde spre perfect. Îi recomand întreprinzătorului să încerce să extindă aria subiectelor, să facă un efort și să meargă la întâlniri dedicate gaming-ului care din câte am văzut sunt destul de multe în țară. Prin astfel de întâlniri și-ar asigura un conținut atractiv și o cale de promovare.

Concurs

  Seria review-urilor mele continuă printr-un concurs dacă îmi permiteți să-i spun așa.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să aduceți o completare review-ului făcut de mine (intrați pe site-ul mai sus analizat și găsiți ceva ce eu am omis) și să o postați într-un comentariu la acest articol ! Comentatorul cu cea mai competentă adăugare va primi următorul review !

Condițiile de participare respectiv a concursului:

 • Desfășurarea concursului începe după postarea a cinci (5) comentarii de către cinci comentatori diferiți.
 • Site-ul/blog-ul trebuie să aibe cel puțin șase (5) luni vechime.
 • Unui site/blog i se va întocmi un singur review.
 • Review-ul va fi realizat și postat în termen de o săptămână.
 • Desemnarea câștigătorului se face în termen de trei (3) zile de la postarea articolului.

  Rog deținătorul site-ului analizat să facă cunoscut concursul în spre binele său deoarece review-ul va fi completat prin comentarii și în spre binele meu că voi avea ce analiza în continuare. Mulțumesc.

Etichete: , ,

4 comentarii

 1. Ok, în primul rând vreau să-ți mulțumesc pentru această analiză. Mulțumesc!

  Apoi, chiar dacă sunt pe fugă, o să încerc să punctez câteva idei:
  1. De Smush.it de la Yahoo știu de mult și l-am folosit la optimizarea imaginilor din temă, dar să smush-uiesc toate imaginile de la articole, parcă nu-mi vine la îndemână.
  2. Codul CSS a fost compresat și optimizat, la fel, la sânge. Mai mult chiar nu cred că se poate!
  3. De jocurile recomandate și afișarea acestora o să mă ocup cât de curând!
  4. Spuneai că pot să mut, în pagina articolului, categoriile pe același rând cu data / numărul de comentarii / autorul, însă cam la orice articol există cel puțin 2 categorii. În cazul review-urilor / preview-urilor / evenimentelor / etc acestea se înmulțesc de cel puțin două ori și atunci ar sări imediat pe un alt rând => neadecvat.
  5. Mi-aș dori, crede-mă, să ajung la evenimente, dar până la finalizarea liceului nu prea am cum să ies din zona Botoșaniului, pentru să zicem, o conferință de câteva ore la București.

  Încă o dată, mulțumesc pentru atenție și cuvintele de bine. Mult succes în continuare! 🙂

 2. Mă bucur că articolul ți-a fost folositor și în primul rând am să te rog să-l promovezi după cum spuneam în spre binele review-ului cu speranța că va fi completat și în spre binele meu că voi strânge concurenți.

  1. Dacă nu dorești să comprimi imaginile manual ai la îndemână plugin-ul WP Smush.it: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-smushit/
  5. Și eu sunt tot la liceu însă am reușit să ajung la câteva meet-uri chiar dacă în orașul meu sunt singurul blogger și a trebui să parcurg jumătate de țară… Acum mă gândesc că sunt mai multe lucruri care condiționează acest lucru.

  Îți urez succes în continuare !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.