Concursul continuă (informații la sfârșitul articolului) acest review fiind dedicat blog-ului Nămeții.com la rugămintea lui Alexandru Gheorghiţan.

Prezenare generala

  Nămeții.com este un blog lansat în Aprilie 2009 care are în componență opt persoane. Un blog generalist cu un număr mare de articole pe zi însă e de așteptat având în vedere numărul de redactori.

Design

 • Blogul este bazat pe platforma Wodpress și are o temă simplă însă mult prea încărcată de aceea îi sfătuiesc pe aceștia să arunce un ochi peste articolul „Viteza blogului” pentru a optimiza blogul în ceea ce privește viteza de încărcare, peste articolul „Aranjarea elementelor din sidebar” deoarece ordinea elementelor din sidebar-ul blogului nu este una tocmai corectă și în general peste review-urile făcute anterior fiindcă mi s-a acrit să tot repet aceleași lucruri :-).
 • În indexul site-ului există trei probleme:

  – La căsuța de search unde câmpul de scriere se deplasează în jos în browserul Chrome.

  – Datele de sub excerpt-uri sunt prea lungi, încercați să afișați acele informații mai scurt gen „De Xulescu Ion din „Muzică” în 03-04 | X comentarii”. Eliminați anul din dată fiindcă se subînțelege și afișați informațiile complete în pagina articolului deoarece sunt prea multe date pentru index care sufocă textul.

  – Widget-urile de pe facebook încarcă enorm pagina, limitați-vă la unul singur (recomandat ar fi să lăsați numai fanpage-ul).

  index
 • În pagina articolului problema este și mai gravă, fanpage-ul este prezent de două ori atât în sidebar cât și la sfârșitul articolului + widget-ul de recomandări + 3 butoane de sharing (din nou două de Facebook) iar asta încarcă mult prea mult pagina și dacă în trecut acest aspect conta doar pentru utilizatori acum contează și pentru Google.
  Problemă a voastră ar trebui să fie cititorii care trebuie respectați iar o încărcare cât mai rapidă a site-ului și o servire cât mai bună a conținutului este un semn de respect față de aceștia.

  single
 • Nu văd logica afișării unltimelor comentarii și în sidebar și în footer.
 • Am observat că nu aveți etichete, înțeleg că mergeți doar pe categorii și nu este nimic greșit în asta dar atunci scoateți în evidență categoria în care a fost introdus articolul (afișați categoria la sfârșitul articolului, dații o culoare/fundal etc).
 • Căsuța cu informații despre autor mi se pare superficială și cred că poate fi aranjată. Textul să nu depășească înălțimea imaginii iar întregul element să fie scos în evidență printr-un fundal de o altă culoare, un border sau o imagine. Ceva fain în această privință au cei de la TVdece.
 • Ați putea adăuga un widget care să afișeze ultimele comentarii cu gravatar, e mai atractiv !

Continut

 • Conținutul este diversificat și în general scris bine. Singurul lucru pe care l-aș avea de obiectat este asupra formatării textului care nu prea există. La fel ca și în cazul multor bloguri analizate anterior vă sfătuiesc să folosiți codul următor pentru a crea alineate:
   
 • Fiind un blog generalist nu pot da un verdict despre calitatea conținutului sau sfaturi în ceea ce privește abordarea unui subiect.

Structura site-ului

  Nămeții.com este un blog bazat numai pe categorii care dispune de două pagini „Cine sunt nămeții” și „Contact” + butonul către homepage. E un blog colectiv care tratează o gamă largă de subiecte și poate fi ușor încadrat între site-urile de noutăți.

  Acestea fiind spuse le urez mult succes nămeților și la cât mai multe articole ! Dacă aveți întrebări nu evitați să mi le puneți prin intermediul formularului de contact.

Concurs

  Seria review-urilor mele continuă printr-un concurs dacă îmi permiteți să-i spun așa.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să aduceți o completare review-ului făcut de mine (intrați pe site-ul mai sus analizat și căutați ceva ce eu am omis) și să o postați într-un comentariu la acest articol ! Voi alege cel mai competent comentariu iar comentatorul va primi următorul review.

  Rog deținătorul site-ului analizat să facă cunoscut concursul în spre binele său deoarece review-ul va fi completat prin comentarii și în spre binele meu că voi avea ce analiza în continuare. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *