Concursul continuă (informații la sfârșitul articolului) acest review fiind dedicat site-ului Out In Mures administrat de Negrea Mihai.

Prezenare generala

  „Unde iesim în Târgu Mureș ?” este un proiect pornit la începutul acestui an de către Mihai Negrea și Rechesan Mircea, în momentul de față făcând parte din echipă și Hanca Anca. Este un site nișat cu un potențial uriaș. Mihai, Mircea și Anca sunt oameni cu care am socializat și în offline părerea mea despre ei fiind una foarte bună iar faptul că Mihai scrie pentru un ziar mureșean este șef de comunicare la LSTGM face ca informațiile de pe acel site să fie servite într-un mod profesionist.

Design

 • În browserul Chrome există următoarele probleme:

  – În meniul din header butoanele sunt prea multe și ies din design (aceeași situație și în cazul meniului din footer).
  – Câmpul căsuței de search din partea dreaptă este prea jos.

  E adevărat că în Firefox meniul din header și căsuța de search sunt afișate corespunzător însă meniul din footer nu și consider că un site din anul 2011 ar trebui să fie funcțional pe toate cele patru browsere de bază.

  Firefox afiseaza site-ul corect
 • În sidebar textul căsuței de abonare este mult prea lung și arată urât, cred că te-ai putea limita la două – trei cuvinte. Poți arunca un ochi și peste acest articol în care am vorbit despre aranjarea optimă a elementelor din sidebar.
 • Articolele sunt incluse în prea multe categorii și îți recomand să te limitezi la maxim două !
 • Afișarea etichetelor în index în cadrul excerpt-urilor (paragraf din articol prezent de obicei în prima pagină) nu are nici un beneficiu și încarcă pagina.
 • Nu înțeleg de ce afișezi înca o dată meniul în footer, îți garantez ca nimeni nu va naviga prin site folosindu-se de meniul plasat în josul paginii. În footer recomandat ar fi să afișezi doar creditele.
 • index

 • Trebuie să critic fundalul site-ului Out In Mureș, nu înțeleg de ce pe un site cu destinații pentru ieșiri ai avea ca și fundal „lemn maro”. Mă gândesc că ai putea schimba fundalul cu ceva mai atractiv (harta Mureșului sau o planșă cu poze din Mureș făcută în Photoshop…) dar nu LEMN ! M-am jucat eu puțin cu tema iar rezultatul nu arată deloc rău:

  Out In Mures - Varianta mea

  PS: Am modificat și numele paginilor din meniu ca să nu mai iasă din design. Am schimbat fundalul și am eliminat paginile afișate din nou în footer.

 • Comprimă codul CSS folosind tool-ul CSS Compressor și imaginile temei cu Smush.it, folosindu-te de cel din urmă poți comprima și fotografiile din articole fără să pierzi din calitate.

Continut

 • În cadrul paginii articolului link-ul spre comentarii „Lasă un comentariu” prezent deasupra articolului consider că este inutil și nu face decât să încarce pagina.
 • Tot deasupra articolului categoriile sunt afișate fără un text anterior, îți recomand să adaugi un text de genul „Din categoria: Castraveți murați” !
 • Formatează textul folosind codul…
   

  pentru a lăsa două spații (alineat) când este nevoie.

 • Folosești prea multe tag-uri (limitează-te la 3 maxim 4 cuvinte sau expresii care caracterizează cel mai bine textul, la tine nu cred că e atât de greu având în vedere că scrii articole cu privire la o singură locație/concert ș.a.m.d.) și le afișezi după „Related posts” și butoanele de share, acestea ar trebui listate imediat după articol !
 • pagina articolului

 • Ca idee: La sfârșitul fiecărui articol este plasat numele autorului însă pare vag „Mihai” și văzusem mai demult pe un site tot colectiv că aveau semnături personalizate (scris Mihai, Anca etc cu pixul pe foaie albă și editată în photoshop) care apareau la sfârșitul articolelor. Zic eu, ar arăta bestial !

Structura site-ului

  Out In Mureș este un site al cărui design poate fi îmbunătățit. Articolele sunt informative, scurte și la obiect deci nu am nimic de obiectat aici. Conține șase pagini (în cazul unora numele ar putea fi scurtat, vezi imaginea 3). Sunt folosite atât categoriile cât și etichetele.

Concurs

  Seria review-urilor mele continuă printr-un concurs dacă îmi permiteți să-i spun așa.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să aduceți o completare review-ului făcut de mine (intrați pe site-ul mai sus analizat și căutați ceva ce eu am omis) și să o postați într-un comentariu la acest articol ! Voi alege cel mai competent comentariu iar comentatorul va primi următorul review.

  Rog deținătorul site-ului analizat să facă cunoscut concursul în spre binele său deoarece review-ul va fi completat prin comentarii și în spre binele meu că voi avea ce analiza în continuare. Mulțumesc.

6 thoughts on “Review Out In Mures + Concurs !

 1. Lenesu says:

  Daca ar fi dupa mine as alege alta tema…dar ma rog.
  Ai zis multe chestii bune, multe care nu incurca pe nimeni, dar ii bine ca le-ai zis. De la ultima discutie de pe facebook (aia cu viteza de incarcare :-)) ) am mai umblat putin la anumite chestii, dar nu mi-am batut prea mult capul. Eu personal l-as modifica total, atat ca design, cat si ca structura, dar na…Mihai nu vrea schimbari radicale :-)).

 2. mihai says:

  ma eu nu scriu pentru nici un ziar… sunt sef de comunicare la LSTGM.
  pe anca o mai cheama Hanca…(scrie pe facebook) si este link.
  Pagina despre noi e super stupid facuta… n-am avut vreme sa schimb….
  termenii si coditiile ar trebui completate… n-am avut timp
  sunt o gramada de baiu-uri. Tema este free luata de pe net… eu nu stiu sa schimb 2 linii de cod… asa ca de design sa se ocupe altcineva 😛
  oricum mersi fain de review…. esti de treaba!
  eu o sa tin cont la ce tine de mine, content , tag-uri,
  si n-ai vazut ca lipsesc o gramada de evenimente de acolo! niciodata nu le scriem pe toate…. 😛
  sa nu mai punem ca la vreo 2 le-am gresit data gen 2 saptamani si nu a fost typo, eu chiar aia am crezut ca e… 😀

 3. mihai says:

  saracu lenesu…. l-am oprit eu sa schimbe tema. si venea el zilnic la mine sa-mi zica mihai schimba tema, si eu nu si nu si nu. daaaaa ce rau sunt eu :))

 4. Lenesu says:

  :-)))) Ma Mihai…nu tu ai zis ca nu vrei schimbari radicale? Acuma nu ti-oi zice zilnic „hai ba sa schimbam tema”. Ai zis odata ca nu, ok. :-))

  PS. Na iti aduc eu o completare ca mie mi lene sa o bibilesc. Butonul de tweet si ala de like ar arata mai bine unul langa celalalt, nu unul sub altul. 😛

 5. Bogdan says:

  @Mihai: Am corectat greșelile din text. Da, și în cadrul paginilor mai aveți probleme dar în condițiile în care voi știți asta nu am mai precizat, la fel și în ceea ce privește viteza de încărcare… am vorbit despre asta deci nu am mai scris.

  La temă te-aș ajuta eu însa acum sunt prins cu mult prea multe și nu pot promite nimic.

  @Leneșu: Completarea ta e bună, review nu-ți fac că tu oricum nu iei atitudine nici după ce ți s-au semnalat problemele și nu că m-aș supăra dar nu-mi arde să scriu în van :-D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *