Review WorldIT + Concurs !

  În urma concursului organizat în cadrul acestui articol (concurs care continuă, informații la sfârșitul articolului!), Andrei Avădănei a ieșit învingător câștigând un review al site-ului său WoldIT.info. Având în vedere că Olivian Breda i-a făcut și el un review acestui site în urmă cu aproximativ un an voi aduce doar completările necesare în speranța că Andrei a luat în considerare sfaturile date de Olivian și a corectat ce a fost nevoie.

Prezenare generala

  WorldIT este un site bazat pe platforma WordPress, un proiect pornit în urmă cu aproape doi ani și o importantă sursă de informații în momentul actual. După cum reiese și din titlul acestuia pe site putem găsi articole atât despre WordPress, limbaje de programare sau jocuri cât și despre știință sau IT în general. Un site pe care îl citesc frecvent și tot odată un proiect care s-a dezvoltat contemporan cu acest blog.

Design

 • „Ambalajul” site-ului este reprezentat de o temă light având în componență trei culori: gri închis, gri deschis și albastru. Culori prezente și în logo-ul site-ului.
 • Îmi plac temele/site-urile cu header îngust pentru a nu avea o mare distanță de parcurs până la conținutul propriu-zis, WorldIT fiind unul din site-urile care se încadrează în acest criteriu. Tot în header în cadrul meniului am observat că există o pagină cu trimitere către „Forum” și având în vedere că este o pagină externă (de pe același server însă nu din cadrul site-ului) consider că ar trebui scosă în evidență:

  Butonul forum

  Butonul forum pe Go4IT
 • Deși elementele din pagină sunt bine aranjate te sfătuiesc să aerisești puțin tema printr-o spațiere mai mare între elemente.
 • O altă greșeală din punctul meu de vedere este plasarea butoanelor sociale în cadrul excerpt-urilor. Nu știu câte click-uri generează acele butoane în index însă este ilogic să distribui un articol atâta timp ce nu l-ai citit. Acestea încarcă pagina și sunt nefolositoare însă o analiză mai amănunțită poate fi realizată cu ajutorul tool-ului oferit de Google Analytics „In-Page Analytics”, un tool care ne arată numărul de click-uri efectuate într-o anumită perioadă pe zone ale site-ului.

  Butoane sociale in index
 • Într-un loc din sidebar elementele necesită o spațiere în favoarea designului și există un widget inutil „Meta” fiindcă orice user știe că logarea se poate face prin accesarea link-ului „adresă/wp-login.php”.
  Nici aranjarea elementelor din sidebar nu este optimă însă despre acest lucru vom discuta într-un alt articol.

 • Am făcut un test cu Pingdom Tools care deși nu are o mare precizie poate da niște informații importante, eu am aflat că WorldIT.info încarcă în prima pagină 9 fișiere CSS, 13 script-uri și 81 de imagini ceea ce duce la un timp de încărcare de peste 10 secunde. Site-ul poate fi îmbunătățit în primul rând prin eliminarea elementelor inutile (gândește-te bine asupra acestui aspect, eu am făcut-o și am ajuns la o viteză foarte bună a blogului), poți micșora dimensiunea imaginilor cu Smush.it și poți comprima codul CSS cu CSS Compressor, dă rezultate !

Continut

 • Ca și în prima pagină a site-ului nu văd rostul butoanelor sociale respectiv a etichetelor la începutul articolului. Logic e ca vizitatorul să citească mai întâi articolul și abia apoi dacă a fost impresionat de acesta să îl distribuie în rețelele sociale sau să caute articole pe aceeași temă folosindu-se de etichete. Iar derularea paginii în top este o acțiune în plus.
  Verifică care cuvinte reprezintă cel mai bine textul scris și folosește 3 maxim 4 etichete !

  Pagina articolului - etichete & butoane sociale
 • Textul anunțurilor ar trebui să fie singur în partea de sus și scos în evidență pentru o mai bună expunere.

  Pagina articolului - anunturi
 • Textul care deși aduce informația necesară cititorului este servită într-o formă nu prea prezentabilă. Folosește codurile următoare în cizelarea textului:
  /* Pentru spațiul dintre rânduri */
  <br />
  
  /* Pentru alineate */
  &nbsp;

  De dragul exemplului am scos butoanele sociale, am mutat etichetele în partea de jos a articolului și am cizelat textul folosindu-mă de codurile mai sus menționate, iată ce a ieșit:

  Înainte:

  Continut #1

  După:

  Conținut #2

  Eu spun că varianta mea arată mai bine.

 • În index cuvintele cheie ale site-ului sunt prea multe și tind spre Keyword Stuffing:

  Keyword Stuffing

  Varianta corectă ar fi „Algoritmica, Securitate, Programare, Web development, probleme, articole, tutoriale” iar dacă userul va căuta în motorul de căutare „Tutoriale programare” motorul de căutare face oricum legătura între cele două cuvinte.

Structura site-ului

 • Site-ul WorldIT.info se bazează atât pe etichete cât și pe categorii. Meniul din header conține opt butoane dintre care „Forum și Proiecte” nu pot fi considerate pagini ale site-ului.
 • În pagina Despre Noi > Autori există o eroare, în dreptul numelui este plasat textul „…a scris X articole” însă link-ul „vezi lista completă” care ar trebui să ducă spre lista articolelor scrise exclusiv de un autor duce către site-ul acestuia:

  Despre Noi - Autori

  În încheiere doresc să vă urez mult succes în continuare și cât mai multă informație pe site !

Concurs

  Seria review-urilor mele continuă printr-un concurs dacă îmi permiteți să-i spun așa.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să aduceți o completare review-ului făcut de mine (intrați pe site-ul mai sus analizat și găsiți ceva ce eu am omis) și să o postați într-un comentariu la acest articol ! Comentatorul cu cea mai competentă adăugare va primi următorul review !

Condițiile de participare respectiv a concursului:

 • Desfășurarea concursului începe după postarea a cinci (5) comentarii de către cinci comentatori diferiți.
 • Site-ul/blog-ul trebuie să aibe cel puțin șase (6) luni vechime.
 • Unui site/blog i se va întocmi un singur review.
 • Review-ul va fi realizat și postat în termen de o săptămână de la desemnarea câștigătorului.

  Rog deținătorul site-ului analizat să facă cunoscut concursul în spre binele său deoarece review-ul va fi completat prin comentarii și în spre binele meu că voi avea ce analiza în continuare. Mulțumesc.

Etichete: , ,

9 comentarii

 1. (nu doresc review, ignoră te rog acest comentariu)
  Felicitări pentru analiză!

  Excelent făcută. O mică observație, pe partea de SEO; meta tag-ul Keywords este inutil pentru poziționări, pe viitor îți sugerez să scrii în review-uri că se poate renunța la tag complet:
  http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/09/google-does-not-use-keywords-meta-tag.html

  Bing are o politică similară.

  E relativ inutil tag-ul.

  În rest, bravo pentru review!

 2. Merci pentru aprecieri. Nu știam că cuvintele cheie nu mai au importanță pentru motoarele de căutare. După cum spuneam… prin comentarii se completează review-ul, sper doar să existe comentatori doritori de review :-).

 3. Multumesc Bogdan,

  Recenzia ta cred ca m-a impresionat cel mai mult dupa foarte multa vreme (da, observ ca ai remarcat-o si pe a lui Olivian ce mi-a facut si el un review de nota 10). Cred ca imi voi dedica o zi doar pentru a rezolva marea majoritate a problemelor ce le-ai sesizat in acest articol. Unele dintre acestea au o varsta cu blogul si cred ca ar mai trebui revizuite.

  Iti multumesc inca o data! 🙂

 4. Felicitări pentru review-ul făcut. E unul dintre cele mai bune review-uri pe care le-am văzut făcute unui site şi crede-mă că am vazut o grămadă. Aproape în toate review-urile pe care le-am văzut până acum se discutau despre aceleaşi chestii pe care toată lumea le vede, aproape nimic concret spus în ele, însă tu ai reuşit să faci un review scurt şi la obiect. Felicitări încă odată.

  De adăugat nu prea am ce adăuga, nu că mi-ar strica un review mai ales că sunt la început, dar dacă nu respect criteriile asta e…

 5. @Andrei: Mulțumesc și eu pentru aprecieri, mă bucur că informațiile de aici îți sunt de folos.

  @ZilnicIT: În cazul în care nu se vor aduna destui „clienți” îi voi face site-ului tău un review iar în caz contrar continuă să citești review-urile făcute de mine și să comentezi și ai toate șansele. În principiu prin acest „concurs” vreau să ajut cât pot site-urile cu o anume vechime să-și corecteze greșelile, să le promovez prin blogul meu însă nu spun nu nici noilor proiecte. În primul rând continuă să scri cât de des și cât de bine !

 6. WorldIT este un blog destul de bine pus la punct și aș fi vrut să mă iau de securitatea acestuia, dar după cum îl știu pe Andrei ar fi fost o eventuală pierdere de timp!

  Pe mine personal, de când citest acest blog mă deranjează zdravăn paginarea blogului. Eu vreau să citesc ce ai scris acum o lună, nu să umblu prin arhive – unde de obicei mă pierd.

  Am mai observat că multe din imaginile incluse în diverse articole nu au un tag ”alt=’ ‘ ” care ar putea ajuta în optimizarea pentru motoarele de căutare. Personal, să fiu sigur că nu uit, merg pe mâna plugin-ului ”Seo Friendly Images” care îmi plantează imediat tag-ul alt= și title=.

  ”Nici aranjarea elementelor din sidebar nu este optimă însă despre acest lucru vom discuta într-un alt articol.” Aici eu tind să cred că ai greșit! Elementele din partea dreaptă a blogului sunt bine aranjate, cele cu maxim interes fiind poziționate la începutul paginii, iar cele mai neimportante fiind lăsate spre finalul paginii.

  Și cam atât deocamdată. Oricum i-am dat destulă treabă lui Andrei!

  Bogdane, ce zici dacă arunci un ochi și peste Gaming Arena?

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.