Un val de comentarii spam pe blog, oferte UGG Boots, parfumuri 999 și alte texte cu caractere străine, mi-a stricat feng shui-ul. La asta au contribuit și sutele de mailuri de tip spam primite prin intermediul formularului de contact. Se pare că Akismet-ul a fost depășit de situație.

Am găsit o soluție și, după un scurt sondaj, am zis să pun aici datele și indicațiile pentru cei la fel de deranjați ca mine.

Pasul 1: am extras (din comentariile spam de la mine de pe blog) cele mai folosite cuvinte din comentarii și din numele pe care îl folosesc „roboțeii” atunci când postează un astfel de comentariu. Adăugăm aceste cuvinte în Black List-ul pe care îl găsim în WordPress în Setări > Discuții. Cuvintele pot fi găsite aici și trebuie adăugate pe rânduri diferite.

lista cuvinte spam

Pasul 2: am primit sute de comentarii care au intrat în spam, la un moment dat IP-ul se repetă. Am cules IP-urile și am făcut o listă pe care am adăugat-o în WP-Ban (foarte simplu de folosit, puteți bloca IP-uri sau clase de IP-uri; puteți crea chiar și un mesaj pentru cei pe care îi banați). După instalare adăugați IP-urile din lista de aici în Setări > Ban > Banned IPs.

lista IP-uri spam

Pasul 3: dacă roboții reușesc să treacă de aceste filtre sau au mailul vostru introdus într-o bază de date, am creat o listă cu mailuri de tip spam pe care le puteți bloca din contul de mail. În Yahoo Mail trebuie să intrați în Settings (dreapta sus) > Blocked Adresses și să blocați adresele de mail din lista de aici.

lista mail-uri spam

Functionează în cazul meu, dar lista poate fi completată pentru o mai mare acuratețe – dacă vreți să adăugați ceva, vă invit!

Dacă funcționează și în cazul vostru și vreți să-mi mulțumiți pentru efort, dați articolul mai departe prietenilor – pentru sănătatea lor mintală – și țineți-o departe de ‘dușmani’ :-D.

3 thoughts on “Spam chinezesc, UGG Boots și parfumuri 999

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *