În ciuda recomandărilor insistente a bloggerilor profesioniști eu nu sunt un comentator foarte activ. Comentez doar când am cu adevărat ceva de spus și mi se întâmplă de multe ori să scriu câteva propoziții și să renunț să postez comentariul fiindcă realizez că informațiile pe care le-aș aduce discuției sunt prea puțin importante sau chiar redundante.

  Însă atunci când comentez există niște limite, a bunului simț puteți spune, în care mă încadrez:

  • Deoarece blogul meu este scris cu diacritice mi se pare normal să folosesc diacriticele și atunci când scriu un comentariu pe un alt blog, un mail sau un mesaj pe Twitter/Facebook. Pe messenger nu folosesc diacriticele.
  • La fel ca și pe blog recitesc comentariul scris și îl corectez. Pe blog atunci când redactez un articol se întâmplă să îl recitesc și de zece ori deoarece nu îmi place cum sună, desigur nu se întâmplă la fel și în cazul comentariilor însă o dată trebuie recitit.
  • Legat de ceea ce am scris mai sus, mi se pare absurd să scrii la sfârșitul comentariului „S-ar putea să am greșeli dar sunt obosit” gen. Asta se numește superficialitate, ești superficial dacă ai forța necesară să scrii încă o propoziție în care să-ți motivezi greșelile însă nu poți în loc de asta să recitești textul scris și să îl corectezi. Faptul că ești obosit, că n-ai mâncat sau știu eu ce altă cauză NU este un motiv să scrii greșit iar acea propoziție de sfârșit nu te scoate din rahat !
  • Când comentezi pe un blog al cărui autor scrie la limita decenței, arată-i respect oferindu-i un răspuns, în cazul nostru un comentariu scris la fel de coerent și eligibil. Nu folosii prescurtări și nu abuza de smile-uri în comentariile tale.

  Ideile pot fi ușor extrase fiind subliniate, nu trebuie să vă încadrați întru totul în acestea însă nerespectarea lor duce la supeficialitate iar un comentariu superficial nu valorează mai nimic.

PS: Eu nu mai aprob comentariile superficial scrise. Sunt de acord chiar și cu comentariile în care sunt înjurat însă vreau să fiu înjurat corect din punct de vedere gramatical iar acesta să aibe un fir de idei. Un exemplu negativ ar fi tipa care m-a determinat să nu mai corectez comentariile greșite ci să le șterg direct:

Superficialitatea in comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *