Nu sunt tocmai cea mai pricepută persoană atunci când vine vorba de alegerea unui cadou, dar mă străduiesc. Și, sincer, îmi place să văd zâmbetul de pe fața persoanei căreia îi ofer cadoul – îmi hrănește ego-ul și îmi dă o stare pozitivă.

Totuși, pentru a mă asigura că surpriza este una plăcută, mereu există un back-up plan, care la mine, de obicei, vine odată cu cadoul – vorbesc despre felul în care surprinzi persoana atunci când îi oferi cadoul. Ține de creativitatea fiecărei persoane, iar mie îmi place să cred că sunt o persoană creativă.

Apropo de a surprinde, în urmă cu ceva timp, voiam să-i adresez iubitei mele cele două cuvinte, dar eu sunt bărbat, cum să-i spun direct. Doar nu-s nebun!

Și-am pus la cale un plan, ca să-i declar fetei. Și-am măsurat, am trasat, am schimbat câteva coduri de culoare, un gradient, mai un retuș aici, mai o migăleală acolo și-am creat un puzzle cu cele două cuvinte. Le-am împărțit pe litere (piese din puzzle) și le-am salvat ca imagini, iar apoi le-am plasat calculat: una ca avatar a unei pagini de Facebook (create de mine special pentru acest quest, desigur), una am pus-o în folderul nostru comun din Dropbox, una am plasat-o pe un blog în cadrul unui articol, una i-am trimis-o prin mail, una am pus-o pe domeniul propriu, una am urcat-o pe un site de file sharing și i-am lăsat link-ul pe messenger, către una am lăsat un link ca și comentariu la un video de pe Youtube, iar una (nu prima și nici ultima) i-am încărcat-o pe chat-ul de pe Facebook alături de instrucțiunile necesare pentru a le găsi pe celelalte.

Am creat un fir narativ și am reușit astfel să o angrenez în acest joc. Pentru a găsi prima literă a trebuit să caute pe Facebook o anumită expresie astfel încât să ajungă la pagina în cauză. Pe cea de-a doua a văzut-o când am plasat-o în folder (apare notificare), imediat după ce a găsit-o pe prima. Pentru a treia literă a trebuit să caute pe Google o anumită expresie, iar eu i-am spus al câtelea rezultat este articolul în care plasasem imaginea. A cincea a descărcat-o după ce i-am sugerat printr-un joc de cuvinte să-și verifice mail-ul. Pe cea de pe BogdanAnghelina.ro a găsit-o rezolvând o ghicitoare. Pe următoarea făcându-i referire la un emoticon și la acțiunea de a comunica. Iar pe ultima, dar nu cea din urmă, a găsit-o căutând o melodie care are o încărcătură emoțională – e, cum ar spune o persoană mai în vârstă, piesa noastră.

Deși după primele patru – cinci litere și-a dat seama despre ce este vorba (chiar dacă literele erau amestecate, tocmai pentru a nu-și pierde interestul de a căuta) a continuat motivată să rezolve fiecare sarcină până la ultima literă și, spune ea, am reușit să o surprind (cu puțină creativitate, spun eu).

Acum mă gândesc să-i fac cadou o cutie pentru ceasuri. Îmi plac ceasurile foarte mult și la fel și ei. În cazul meu, e singura bijuterie pe care o port, în combinație cu anumite ținute.

cutie ceasuri, piele naturală

Cutia e simplă, din piele naturală și încap șase ceasuri în ea, seamănă cu o casetă de bijuterii și am considerat că e finuță si numai potrivită drept cadou pentru o femeie. Eu îmi țin ceasurile în cutiile originale sau pe perinițele cu care au venit, cele care au așa ceva.

Revenind la cadou, mă gândeam că trebuie să fie ceva special, să am acel back-up plan despre care vorbeam la începutul articolului, iar în cazul acestui cadou mă gândeam să fac rost de o cutie imensă (m-au mai ajutat cei de la Auchan cu niște cutii desfăcute când am avut nevoie, poate pot apela din nou la ei) pe care să o umplu cu biluțe de polistiren (scârț), iar în mijloc să plasez cadoul propriu-zis. Desigur, voi împacheta cutia cea mare în hârtie pentru cadou și îi voi pune o fundă uriașă.
Sunt tare curios să-i văd reacția. Și nu vă temeți, la ora publicării articolului surpriza va fi deja epuizată :-D.

Așadar, alegerea unei idei de cadouri potrivite este importantă, însă nu e nevoie de un cadou scump pentru a surprinde plăcut o persoană. Fiți creativi și „împachetați” cadoul (deja împachetat în hârtie pentru cadouri) într-un mod cât mai unic, cât mai surprinzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *